Taky jezdím Berlingem 1.9 D 2001, přidám moje postřehy.Motor je trošku línější , ale jinak v městském provozu postačující.Jakmile naložíte náklad (500 kg) , cesta mimo město nebo dálnice a kopce se stává noční můrou.Když ho rozhoupete a máte rychlost okolo 90 km je vše OK . Jakmile chytnete kamion před kopcem a není možné jej bezpečně předjet musíte zůstat v závěsu do úplného vystoupání
,motor nemá šanci to rozjet.Spotřeba se pohybuje od 6.5 do 8 ltr. (naj.poctivých 352 000 km ). Když je - 20 tak už hůře chytá , jinak je motor v absolutním pořádku, co se týče oprav tak minulý rok jen jiný startér jinak opravdu nic
.Podvozek je výborný na takovou bednu,trošku tvrdší ale OK.Převodovka už má po sezoně,plynule nejdou řadit 2 a 3 ,táhla jsou v pohodě !Brzdy skvělé.Co se týká interieru tak sedačky KO hlavně řidičova (klasika) .Osobně mě vadí výhled z místa řidiče a silné přední sloupky za které se vám v křižovatce schová i osobák
.Berlingo působí uvnitř velmi prostorně ale kufr je malý (s mříží napevno nejde zvětšit kufr).Můj názor je že tenhle motor v náklaďáčku je nepřekonatelný co se týká údržby a nákladů na opravy.Vůz má své mouchy jako každý , jen nechápu statistiky poruchovosti kde se berlingo pohybuje na chvostu
.Ve firmě máme ještě 2.0 HDI 2004 naj 165 000 km motor kvalitou bohužel s 1.9 nelze srovnávat.Dvakrát prasklá hlava , problémy se zimními starty ,větší vibrace motoru ,při cestě ze Slovinska vyskočila pětka a už nešla zařadit. Následovala výměna pátého kolečka a hřídele, ale dojeli jsme a to je hlavní !!Prostě kus který se nepovedl.