od Pobudík » pon 25. led 2010, 8:48
to pali67- tak moje zkušenosti se světly denního svícení jsou celkem pozitivní. Koupil jsem je na stránkách dennisviceni.cz za cca1490,-. Vybral jsem si tento typ z důvodu vzhledu, protože se mi víc líbí tvar světel úzký a delší. Taky počet ledek- 24 kusů, jsem považoval za záruku dobré svítivosti. Za tři dny po objednání, jsem dostal běžnou poštou velkou obálku s dobře zabalenými světly. Součástí byla kompletní kabeláž s konektory, podrobný nákres umístění světel a návod v češtině. Snad nejdůležitější tiskovinou je certifikát- souhlas s používáním v silničním provozu, označený ČS normou a číslem, které má i světlo vylisované na skle. Vyměření, umístění a zapojení světel jsem měl za 2,5 hodinky hotové. Pravda, trošku jsem si montáž ulehčil v bodě, kdy se má bílý káblík připojit na svorku 15. Jelikož Fábie má komplikovaný průchod z motorového prostoru do kabiny ke svorkovnici, napojil jsem jej ke kabelu přívodu napětí na palivové čerpadlo. Taky má spínané napětí za svorky 15. Zbytek montáže byl jednoduchý, a všechno funguje OK. Maličko mě trápil požadavek na montáž v ose vozu, neboť přední maska není úplně rovná, ale klenutá, takže světla svítí mírně rozevřeně a ne přímo rovně před vůz. Taky jsem si všiml, že některým vozů svítí světla víc, jsou líp vidět a to hlavně ta široká a krátká světla se čtyřmi většími ledkami - přesně opačně, než jsem si myslel na začátku. Občas na mě řidiči blikají, že nesvítím, asi si nevšimnou těch mých ledek. Mě však hřeje u srdíčka, při vrozené skromnosti, že jsem tak strašněšikovný, pracovitý a bystrý chlapec a můžu se pochlubit vlastní montáží. Je pravda, že v tomto období stejně víc svítím potkávacími světly, ale v létě si jich užiju dosyta. Přeji ti správný výběr světel a hodně radosti z vlastního přičinění. Pochlub se potom, bude to další inspirace.
Xsara Picasso 1,6 16V Exclusive-Pipi- je už doma (a gde som ja?).
Umění žít je v tom, vědět na co se vysr... (autor: p.Milan Štejdíř, ČT Ostrava)