Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Příspěvekod Aleš » sob 17. říj 2009, 19:23

Ahoj mám ten samý problém jako Juraj. Na tom odkaze se nic nezobrazuje. Nemohl by někdo dát jiný ať vím jak vypadá ten silentblok? Stačí vyměnit 1 nebo všechny 4?
XsaraII 2.0 HDi 66KW r.v.01 hatchback modrá metalíza
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: XsaraII 2.0 HDI 66kw r.v. 2001

Příspěvekod Cvrček » sob 17. říj 2009, 19:40

To Juraj: To vrzání,ti můžou dělat lanovody. Taky jsem na začátku roku řešil,že půjdu na repas nápravy,protože začal povrzávat zadek při nakládání a vykládání. Stačilo promazat místa,kde jsou přichycené lanovody a je od té doby klid. To bouchání bych dneska tipoval taky na ten přední silentblok. Bouchá mi to stejně a měl jsem ho měnit u kamaráda dneska společně se zadníma tlumičema,ale počasí to nedovolilo. Mě Xsarka malinko A dělá na jedný straně,díky tomu,že mám jeden tlumič v háji a auto stojí na křivo.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Příspěvekod mio » sob 17. říj 2009, 20:09

to Aleš: Samozřejmě je lepší vyměnit všechny ale ani tyhle velké silentbloky nejsou zrovna nejlevnější (cca 1700 kč ks.). Stačí když prozatím vyměníš ten co ti klepe a bude ticho!! PS Náhled jsem opravil :mrgreen:
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod Aleš » sob 17. říj 2009, 21:22

Díky za radu v autokelly sem našel za 970,-.
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Aleš » ned 18. říj 2009, 6:57

Ještě takovej dotaz. Je náročné to vyměnit? Díky za odpověď.
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Šedivka » ned 18. říj 2009, 9:24

Akorád mi nejde do hlavy, že v tom Kelly stojí od firmy MOOG 970,- a od FEBI cca 2500,- docela rozdíl, že by lepší životnost?
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Příspěvekod mio » ned 18. říj 2009, 9:38

Výměna silentbloku je celkem v pohodě.Jde to udělat i na chodníku, nepotřebuješ žádné spec. nářadí.Jen zadek zvedneš na "špalky" , podepřeš nápravu na straně kterou budeš měnit heverem, nejlépe hydraulickým.Povolíš 3 matky v kufru co drží nápravu na jedné straně ,uvolníš tlumič pérování.A opatrně spustíš nápravu dolů , pak už se k silentbloku dostaneš.Pozor ať neutrhneš brzdové trubičky !!! Opatrně je vyvěs před spuštěním nápravy z plastových uchycení pod kufrem.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod drbr » čtv 29. říj 2009, 21:23

Taky musím napsat svoje zkušenosti ze zadní nápravou.Auto jsem zakoupil asi před dvěma lety s poctivými 92 tis.km(doloženo servisní knihou).Už od začátku se mi nezdála zadní náprava -byla hrozně sedlá.Nic nemlátilo, nic nevrzalo, ale na pohled byla dost nízko- asi zároven s kolem.Asi při 105 tis.km si začala provrzávat.Tak jsem nelenil navrtal nápravu a promazal.To vše vydrželo asi dalších 10tis.km. A pak to začalo tak brutálně vrzat že už jsem to slyšel i za jízdy a ne jenom při nastupování nebo vystupování.A začalo se mi zdát, že je levé kolo nepatrně svaleno do podběhu.Rozhodl jsem se že si nechám udělat repas zadní nápravy.Vybral jsem si firmu v Humpolci-AUTODOMIN.V sedm ráno mi auto rozebrali,řekli mi co vše mám špatné(ložiska,čepy,nápravnici) a co mám dobré(brzdy,všechny 4 silembloky,tlumiče).A jel jsem domu bez auta.Ve dvě hodiny mi zavolali že je auto hotové.Zaplatil jsem 8 tis.kč.Ted mám stejně místa jak nad předním kolem tak nad zadním,auto krásně drží stopu a hlavně nevrže.Takže na závěr chci říct, že se repase stejně nikdo nevyhne,ale pokud se to dobře udělá tak je auti bez dalších problému se zadní nápravou zase tak na 100 tis. km.V servise mi řekli že rekord u nich drží Peugeot 206 ten najel pouhých 70tis.km a musel na repas(a to byl kupovaný nový - takže kilometry seděli) oproti tomu tam měli auta i s 250tis.km a vše bylo původní.A ještě mě varovali před navrtáváním nápravy a doděláváním maznic z důvodu protržení gufera v nápravě.A to je začátek konce.Mějte se a snad mi náprava vydrží déle jak z fabriky. :D
drbr
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen xsara II 2.0Hdi

Příspěvekod eoson » ned 18. dub 2010, 17:21

Má někdo tip na firmu, co by provedla repas zadní nápravy na Xsaru (2002) během jednoho dne, ideálně okres Jihlava, popřípadě Vysočina. Díky
My sweet blue Lemoen Xsara 2.0HDi 80kw r.v. 2002
eoson
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II, 2.0HDi (80kW),2002

Příspěvekod SilverGhost » pon 19. dub 2010, 17:48

Máš to v předchozím příspěvku - Humpolec je poblíž, ne?
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázek
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Příspěvekod eoson » sob 8. kvě 2010, 8:25

Zdravím xsaráky,tak už jsem vyřešil problém zadní náprava do áčka.Návštěva servisu AUTODOMIN v Humpolci.Kompletni repas 7200kč (5900kč n.díly + 1300kč práce).Jsem spokojen s odvedenou prací a cenou .Výška zadniho lemu blatníku od podlahy s 1/2 nádrže 65cm.Mohu jen doporučit.
My sweet blue Lemoen Xsara 2.0HDi 80kw r.v. 2002
eoson
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II, 2.0HDi (80kW),2002

Příspěvekod MP » ned 9. kvě 2010, 6:51

Taky jsem to nechal dělat v Humpolci u Domina , je to už teda dýl , tuším r.2008 , a taky naprostá spokojenost byla . Ráno v 8 hod jsem tam hodil auto a po obědě jsem odjížděl ...
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Re:

Příspěvekod torong » ned 27. čer 2010, 14:57

Sbohem vąem píše:Ahoj Kajo,
tak jsem byl dneska repasnout zadní nápravu u http://www.autoservis-konecny.cz/showit ... &menuid=19
Naprostá spokojenost,ikdyľ uľ budu radąi v těchto výrocích opatrnějąí,několikrát jsem se takhle spálil.
Ale kluci makali jak hrom a zvládli to za 3,5 hodiny.Nápravnice byla nakonec v pořádku,tak jssem uąetřit,vyměnil mi nějaké daląí drbky a celkově to prohlédnul cena komplet 6900 kč.
A to jsem se jeątě podíval jak se mění motor do Evasionu konkrétně 2,1 TD,vypadalo to jednoduąe :D .
Ale jinak kluci stím mají léta praxe a pro ty co dávají mazničky a lijí do trubky olej.Taky prý to v minulosti zkouąeli,ale upustili od toho,jelikoľ ty nápravy po doplnění tuku ąly do roka srát a to z toho důvodu,ľe loľisko je osazeno těsnícími krouľky a to se tlakem doplňovaným tukem pokaľdé prorvalo. Tak samo olej je prý poslední záchrana,ale jinak prý je to k ničemu. MOJE ŘEČ :wink:
Tu nápravu rozebrali komplet a vąe vyměnili po celou dobu opravy jim můľeą stát za zadkem a sledovat jak se to dělá a co ti mění a co ne,ale vąe stebou konzultují.
Jinak auto se nijak nezvedlo,prý torzky u Xsary uľ jsou točené na maximum,ale auto je pěkně tuhé a sedí jak přibité a co se týče toho vrzání a podivného klepání je to pryč ,ale ukáľe čas jestli to bylo ono,zatím má najeto 50 km tak uvidíme,ale kola jsou pěkné,takové rovné a je to váľně znát. Jinak pokud by byla nápravnice včudu stojí nová 2200 kč,ale říkali, po rozebrání,ľe na to ľe má 115 000 km a 10 let ,tak vypadá stále dobře a tak ji neměnili,ale je to dáno včasným servisem a né prý aľ auto spadne.Teď bych měl jet po 3 letech na přetěsnění a náprava vydrľí i 100 000 km bez problémů,ale uvidíme jestli Xsaru budu mít tak dlouho.
Tak snad jsem ti pomohl nebo aspoň poradil.

Absolvoval jsem repasi zadní nápravy v tomto servisu a musím tohle potvrdit. Perfektní a rychlá práce. Všechny díly skladem. Kromě toho nabízí čištění vstřiků ultrazvukem, což si určitě v rámci prevence nechám udělat.
torong
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara break 2.0 hdi 80kW 01

Příspěvekod hombre » pát 6. srp 2010, 20:13

Zdravím xsaráky,tak už jsem vyřešil problém zadní náprava do áčka a vrzala.Návštěva servisu ve Strakonicich .Jsem spokojen s odvedenou prací a cenou Mohu jen doporučit.
http://www.napravy.cz/rada_2.htm
hombre
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara II 2.0 Hdi 66kw. r.2000

Příspěvekod Aleš » sob 7. srp 2010, 9:22

A kolik Tě to prosím stálo? Mě to čeka též.
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek