Ako demontovať čierne plasty z nárazníka

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Ako demontovať čierne plasty z nárazníka

Příspěvekod Shingi » sob 19. zář 2009, 19:11

Zdravím Vás všetkých.
Potrebujem pomoc a tak vás všetkých prosím o radu.
Chcem si upraviť svoju Xsarinku a potrebujem radu ako demontovať z preného nárazníku pravú aj ľavú stranu z čierneho plastu. A tiež všetky tri šierne plasty nachádzajúce sa na zadnom nárazníku. Je nutné demontovať celé nárazníky? Ďakujem za vaše rady. S pozdravom Shingi
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Re: Ako demontovať čierne palsty z nárazníka

Příspěvekod jan452 » ned 20. zář 2009, 11:38

Menil som tie plasty na nárazníku toto leto za nové. Upevnené sú v nárazníku len zacvaknutím takými plastovými jazýčkami, ale je ich pomerne dosť. Predovšetkým si myslím, že bez demontáže nárazníku sa ti to asi len ťažko podarí, lebo prístup k tým jazýčkom zo zadnej strany je dosť zlý, a to ešte nemáš isté, či ti pôjdu vytiahnuť bez poškodenia. Ja som mal nové plasty, tak som sa s tým veľmi nebavil a keď mi nešli tie jazýčky zo zadnej strany odistiť a vytlačiť, tak som ich surovo odcvikol kliešťami. Ale možno nájdeš nejaký správny grif, ktorý ti ich pomôže uvoľniť a vytiahnuť, takže veľa zdaru!
Ak si otvoríš v sekcii návody "Demontáž predného nárazníku Xsara I" tak na posledných fotkách sú zábery nárazníku z vnútornej strany a tie jazýčky tam po obvode celkom dobre vidieť".
Tu máš pre predstavu aj obrázok tých výrezov - je to síce zadný nárazník ale vpredu sú toho istého tvaru
Přílohy
004.jpg
004.jpg (55.86 KiB) Zobrazeno 4592 krát
Xsara Break 1,8i Exclusive - 98
jan452
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I Break, 1998, 1,8i 8v Exclusive

Příspěvekod Cvrček » ned 20. zář 2009, 12:37

Když jsem dělal couvací senzory,tak jsem ty dva zadní plasty sundával. A nárazník dolů dávat nemusíš. Stačí povolit podběh a vycvaknout ty dva přední velké zácvaky. Pak ty další se při opatrném tahání postí samy. Akorát musíš na druhém konci v kufru odmontovat šroub,který ta drží. A máš to dole.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Příspěvekod Shingi » ned 20. zář 2009, 15:58

Ďakujem vám za vaše rady. Keď sadielo podarí, napíšem skusenosti a dám aj foto úprav.
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Příspěvekod Ulicnik » pát 25. zář 2009, 21:24

no tak ako? podarilo sa dielo? tiež potrebujem dať dole tie plasty a nechce sa mi davat dole cely naraznik tak hladam nejaky postup. Jedna sa mi o brejka.
Ulicnik
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsarička Break 1,9 D 51kw `99 Bleu Leman

Zpět na Exterier & Interiér