topení

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

topení

Příspěvekod falkon » čtv 21. zář 2006, 16:43

Chtěl bych se zeptat, jakou účinnost má topení ve Va?í Xsaře.Auto jsem kupoval(1,8i 8V) před dvěma roky v létě,tak jsem se o topení moc nestaral,akorád jsem zjistil,?e ventilátor jde pouze na polohu 4,to se vyře?ilo opravou tepelné pojistky,ale tlak vzduchu byl velice malý,po vyči?tění pylového filtru to foukalo pěkně,ale jen vla?ný vzduch o teplotě asi 30 stupňů.Svěřil jsem to jednomu star?ímu automechanikovi(?kodovkářovi),který zjistil,?e klapky jsou v pořádku a vyměnil chladící kapalinu a profoukal potrubí,s tím ?e to bude topit,ale netopilo. V závěru vyměnil termostat a pořád stejný,tak mě uklidnil,?e to je asi normální věc u Citroenů ?e méně topí.Nakonec jsem to nechal opravit v Radotíně u Patery,kde zjistili zanesený prorezlý radiátor.Obná?elo to rozebrání palubní desky nový radiátor+10 h práce a 4300,-kč.Teď topí OK. :)
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod CHiP » čtv 21. zář 2006, 17:00

Chtěl jsem Ti napsat ?e to OK není ... ale koukám, nakonec jsi na to při?el sám :)

Topí velmi dobře, po ujetí asi půl kilometru u? to valí horký vzduch ... a to mám ropáka :twisted:
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Rope » čtv 21. zář 2006, 19:34

Řekni tomu star?ímu auto?kodovkaři "Musi? se hodně učit, musi? se hodně učit"
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod Sbohem vąem » čtv 21. zář 2006, 20:17

Tak já mám topení O.K,teď tam mám týden nalitý Antigel na zimu do
-50°C stálo to 650 kč.
Jen mi ?patně funguje kabinový ventilátor,asi jsou uhlíky v prdeli,prý tam pasují ze startéru ?kodovky,jinak samostatně se prý nedají sehnat,jen potřebuju poradit jak se k němu dostanu,u? jsem měl dole kastlík na bordel u spolujezdce,ale nevěděl jsem co mám vlastně povolit a tak mi snad na srazu někdo poradí.
Sbohem vąem

Příspěvekod Míra » pát 22. zář 2006, 7:27

Zdar,

před dvěma týdny jsem topení měnil sám (teklo a v?dy po ranním nastartování se celé auto ze vnitř zaml?ilo a z vydechů větráku dýchnul nepříli? voňavý fridex :x ), nějak nemám důvěru k servisům, ale to bude asi tím, ?e jsem opravoval motorky. Skutečně to je práce na 10 a více hodin. Je to "fakt chu?ovka", v?echno ven. Krom klimatizace. Při té příle?itosti jsem zjistil pár nedostatků způsobených buď dovozcem nebo přímo v I a hlavně v?echno důkladně umyl, proto?e auto vlastnil kuřák a popel byl v?ude. Teďka je u? v?e OK :lol: , ?ádný zápach ani mlha a mnohen líp to topí. :P
Míra
Xsara I 1,9D Break
Míra
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Break 1,9D, 1998

Příspěvekod pastynko » pát 22. zář 2006, 8:50

Kvido píše:Tak já mám topení O.K,teď tam mám týden nalitý Antigel na zimu do
-50°C stálo to 650 kč.
Jen mi ?patně funguje kabinový ventilátor,asi jsou uhlíky v prdeli,prý tam pasují ze startéru ?kodovky,jinak samostatně se prý nedají sehnat,jen potřebuju poradit jak se k němu dostanu,u? jsem měl dole kastlík na bordel u spolujezdce,ale nevěděl jsem co mám vlastně povolit a tak mi snad na srazu někdo poradí.

nemusis rozoberat kastlik 8)
ked sa pozries zo spodu od noh, mas tam taky kobercovy kryt, ten je uchyteny na troch alebo styroch plastovych "srouboch". Das dole tento kryt, a na strane pri dverach uvidis ventilator. Je to velka cierna plastova krabica, ide tan jeden konektor z dvomi hrubsimi kablami, jeden s uplne tenkym a jedna hadicka. Je to uchytene na troch sroboch. Nie je problem to vybrat a rozobrat :lol:

Takze sup vymenit :twisted:

a este som zabudol, v citroene tvrdia ze to menia iba kus za kus a chcu za to cca 6500 Sk!!! :evil:

uhliky ta vydu do 100sk a vymenit to zvladnes aj sam :lol: 8)
Xsara rv99 VTS 2.0 16v 169k | kompresor nebude, vyberam sa inou cestou :mrgreen:
pastynko
Profesionál
Profesionál

Pojistka ventilatoru

Příspěvekod cubas » pon 23. říj 2006, 9:17

Hosi, muzete mi nekdo rict, kde by se mohla nachazet ta pojistka, ktera zpusobuje, ze ventilator nefunguje na prvni az treti stupen? TEn problem snad bude v pojistce a ne v regulaci pres odpory. Je ta pojistka v ty pojistkovy skrini?

diky

C.
cubas
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara, 1.8, benzin, 1999

Re: Pojistka ventilatoru

Příspěvekod falkon » pon 23. říj 2006, 18:16

cubas píše:Hosi, muzete mi nekdo rict, kde by se mohla nachazet ta pojistka, ktera zpusobuje, ze ventilator nefunguje na prvni az treti stupen? TEn problem snad bude v pojistce a ne v regulaci pres odpory. Je ta pojistka v ty pojistkovy skrini?

diky

C.

Musí? vyndat kaslík na palubní desce,kdyby jsi nemohl najít ?roubky,tak jsou pod koberčkem uvnitř kaslíku,a? vyndá? kaslík,uvidí? ventilátor a svazek drátů s konektorem,ten vyndej a uvidí? tam odpory mezi nimi je malá tepelná pojistka,tu překlemuj a u? Ti bude běhat na v?echny polohy.Doporučuji vyměnit pylový filtr,nebo aspoň vyfoukat,vět?inou se pojiska přepálí,kdy? je filtr zanesený,jo ten filtr najde? taky pod kaslíkem.
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Xsařič » pon 23. říj 2006, 20:26

Upozorňuju... ten filtr bude jako prase..... pokud se ti přepálila pojistka, tak ho vyndávej s vysavačem v ruce.... A garantuju ti, ?e do něj chvilku pofouká?....Sám nevím, kde ho koupit za rozumnou cenu, tak jsem foukal taky... Přece nepůjdu do Regíny v Hradci, aby mi naúčtovali asi litr za kus srolovanýho papíru!?!?
:x :?: :?: :?: :?: :?:
Xsařič
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod MP » úte 24. říj 2006, 8:14

Ten filtr je třeba tady:
http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=32045
skoro pětikilo , taky docela pálka , ale lep?í ne? litřík ....
Jinak ten kastlík ani nemusí? vyndávat . Já ho porvé vyndával , ale pak u? jsem to dělal bez vyndávání ... jde to dobře zespodu .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod Dutch » úte 24. říj 2006, 18:26

jako s filtrem mi dneska dostali.....měl jsme ho objednanej v Autokelly...značku Filtron.....první co mi dlai byl obdelníkovej....je?tě, ?e jsem si ten svuj předtim nejdřív změřil.....tak ho vracim, dali mi čtvercovej, ale ten tam taky nejde, je o 1cm del?í...tak zejtru jdu měnit zas...
Dutch
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Dusan » stř 25. říj 2006, 11:46

Kupoval jsem ho v Hradci v krámě s autodoplňky-METEOR za 370Kč.
Citroen Xsara break
1.8i/66kw;r.v.1999
Dusan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod CHiP » stř 25. říj 2006, 14:48

Du?an: v Hradci Králové? Jestli jo, kde je ten Meteor? :D
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Dutch » stř 25. říj 2006, 16:43

Pomoooooooc já u? nevim co s tim kabinovym filtrem, kdy? jsem ho byl v Autokelly měnit, tak mrknli na filtry od Framu, ale podle rozměrů je taky o 1 cm del?í ne? potřebuju. Tak to u? taky nechápu.....kdy? jsem koukal na odkaz na ACI /viz vý?e/, tak má taky cca 21,7cm a já potřebuju cca 20,5 cm na délku.....co mam dělat ? Jediný co mi napadá, ?e holt má 1.8i s automatem i jinej ventilátor, ale to u? by bylo zvěrstvo...
Dutch
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod miskod » stř 25. říj 2006, 18:00

Nie...Ono je rozdiel medzi verziou s klimou a bez. Ja som urobil tu istu chybu ale uz sa mi to nechcelo vracat, tak som to odstrihol a dal tam...Nie je to sice ono ale bolo mi luto tych korun.
Normalne si zober vymontovany filter a ukaz im ho tam, nech ti daju rovnaky.
miskod

Další

Zpět na Exterier & Interiér