Toto mam za sebou, hodne jsem kolem toho procetl, prodebatoval s techniky, nakoukal ruznych video zaznamu, no a loni jsem to zkusil. Sam, doma, na zahrade, X1 1998, 1,9D 5OkW, na tachu 260tis.km, ve skutecnosti tipuji min.o 100tiskm vis. Rozpojil jsem sani, natocil motor, rukou podrzel otacky kolem dvou tisic a zacal strikat destilku takovou tou 2litrovou strikaci lahvi pro zahradkare. Nejdriv pomalu, strach prece jen vitezil. Ale motor to ani nepoznal, taxem pridaval vodu, v popisech lidi,co to delaji, bylo receno, ze neni treba se bat a strikat vodu, dokud nezacnou jakoby padat otacky. Po chvili jsem se tedy dostal az do tohoto bodu, ze jsem tam fakt strikal proud vody, motor stale bezel, jen se malinko snizily otacky, resp. motor nereagoval na pridani plynu. Taxem malinko vody ubral a pokracoval s timto mnozstvim. Celkem jsem "prolil" motorem timto zpusobem cca 8-9l vody. Vysledek: krom toho, ze se kolem valelo desny mnozstvi pary, co sla z vyfuku, se pri tom uvolnily necistoty, karbon a ja nevim,co jeste. Za autem byl cernej flek(takze radim radeji delat nekde,kde to nebude vadit) a tech necistot byly tak dve plne hrsti. Nepredpokladam, ze by se takove mnozstvi necistot uvolnilo z motoru, vetsina byla asi z vyfuk.trubek. Pocitove po akci sel motor lepe do otacek a byl celkove zivejsi(u 50kWtoveho motoru je vazne citit i malinka zmena

), ale netreba se domnivat, ze to od ty chvile poleti jak raketa. Proste jsem mel ten pocit. Nic na motoru neodeslo, ani pozdeji, tudiz se domnivam, ze ikdyz se nazory na toto ruzni, nic se neposkodi.