Airbag

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Airbag

Příspěvekod Gigi » úte 18. zář 2007, 16:14

Zdar vsichni.Nevite,proc mi porad sviti kontrolka odpojeni airbegu?Mam i bocni,ale zadnou kontrolku na ne nemam.Pri otoceni klicku se mi rozsviti pouze kontrolka s napisem airbeg. Je mozny,ze by tam ty bocni nebyli?
Gigi
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod rosta » úte 18. zář 2007, 16:41

No na boční mám kontrolku.Takľe jestli se ti při zapnutí klíčku nerozsvítí tak je někde chyba.Kdyby si je měl vystřelený tak budeą mít rozpáranou sedačku.Zkus třeba zamlet s kabelama co jsou pod sedačkou řidiče.Mělo by to být asi vąechno propojený.
Nebo je máą jeątě deaktivovaný,na straně spolujezdce při otevřených dveřích je z boku palubovky zdířka na klíč.Do leva zapnutý-do prava vypnutý nebo obráceně nepamatuju si to přesně na jakou stranu otočit klíčkem.Tak to zkus třeba je máą vypnutý.
rosta

Airbeg

Příspěvekod Gigi » úte 18. zář 2007, 17:42

to jsem prave zkousel a porad to sviti.
Gigi
Návštěvník
Návštěvník

kontrolka

Příspěvekod Berys5 » úte 18. zář 2007, 18:08

Zdaredz, mám ten samý problém. Měnil sem celou sadu airbagů (řidič, spolujezdec, sedačky sem přidával) a po zapojení mi svítí stále hlavní kontrolka aibagů (teda protivně bliká, abych byl přesnej).

Výměnu sem prováděl včetně BSI, řídící jednotky a imobu (původní měla airbagy jenom dva - řidič, spolujezdec). Takľe v tomhle problém nebude...

Nemůľu ale přijít na to, proč ta kontrolka svítí, kdyľ vąechny aibagy sou správně zapojený a při výměně byly v pořádku. Nepomůľe ani přepnutí vypínání u spolujezdce - prostě to furt svítí. Kontrolka bočních zhasne, takľe tam je vąe v pořádku.

Je mi jasný, ľe to odhalí diagnostika, ale neporadíte jeątě někdo něco? (kromě varianty to napálit do stromu :P )
......................................................................................................
Xsara 1.8i r.v. 98
Berys5
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Airbeg

Příspěvekod Gigi » úte 18. zář 2007, 18:26

Tak problem vyresen.Parkrat jsem to zapnul a vypnul,jednou do toho mlasknul a kontrolka zhasnula.Ted mam zase jiny problem.Otocim klickem,zhasne kontrolka ABS a jak nastartuji,tak se se na dve sekundy rozne a hned zase zhasne.
Gigi
Návštěvník
Návštěvník

ABS

Příspěvekod Berys5 » úte 18. zář 2007, 18:31

No... 8) Myslím, ľe to nic podstatnýho nebude. Moc bych tomu nepříkládal váhu, dokud ta mrąka nebude svítit pořád.
Já se taky musím nějak pohrabat v těch "pytlích",aby uľ to přestalo svítit...
...................................................................................
Xsarka 1.8i r.v.98 - zelená metla
Berys5
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: Airbeg

Příspěvekod ferdisek » stř 19. zář 2007, 0:07

Gigi píše:Tak problem vyresen.Parkrat jsem to zapnul a vypnul,jednou do toho mlasknul a kontrolka zhasnula.Ted mam zase jiny problem.Otocim klickem,zhasne kontrolka ABS a jak nastartuji,tak se se na dve sekundy rozne a hned zase zhasne.

.....ta kontrolka ABS se nasvěcuje pokud je slabąí baterie.........
ferdisek
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod bleriot11 » stř 19. zář 2007, 19:06

ferdisek píše:
Gigi píše:Tak problem vyresen.Parkrat jsem to zapnul a vypnul,jednou do toho mlasknul a kontrolka zhasnula.Ted mam zase jiny problem.Otocim klickem,zhasne kontrolka ABS a jak nastartuji,tak se se na dve sekundy rozne a hned zase zhasne.

:?: :?: :?: jak slabąí baterie
BreakII,2.0Hdi na plecháčích překoná Vaše představy.
bleriot11
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: X2-BREAK ,2.0hdi- sloužila mi 10 let-nyní C-Crosser

Příspěvekod CHiP » stř 19. zář 2007, 20:12

bleriot11 píše:
ferdisek píše:

:?: :?: :?: jak slabąí baterie

Asi to myslel tak, ľe kdyľ je slabá baterka, tak se rozsvítí kontrolka ABS v době, kdy točí startér. To nasvěcování asi zřejmně to, ľe jak je slabá baterka, tak se kvůli velkému odběru startéru nerozsvítí naplno.
Moje doměnka je, ľe při startu uľ moc klesne napětí a jednotka ABS vykáľe chybu, proto se rozsvítí ta kontrolka během startování.
Mě to dělalo taky, pak začlo mrznout a baterka uľ neměla sílu ani otočit startérem. S novou baterkou se mi to jeątě nestalo.
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod ferdisek » čtv 20. zář 2007, 7:32

...tak,tak jsem to myslel............taky mě občas svítila kontrolka ABS a pak jsem vąí silou zacloumal svorkou na + pólu baterie a byla troąičku volná a uľ to házelo chybu-vyměnil jsem svorky olověnné za ty mosazné a je klid......
ferdisek
Přispěvatel
Přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér