mio: díky moc za odpověď. Dnes mám nové poznatky - měli jsme to na heveru a pravá poloosa včetně kloubu se ani nehne. Levá poloosa ano - při hýbání kovově klape. Kloub u kola má malou vůli a vůli také u vnitřního kloubu (nebo toho konce z převodovky). Navíc na tuto stranu bylo před 11 lety bourané a dávala se tam jiná poloosa, co měla asi víc najeto. Převodovka byl asi načatá taky, protože minule mi v servisu ukazoval vůli a rachot když zabral poloosama z obou stran (prý vadný diferenciál), teď po výměně OK.
Dnes mi to také z ničeho nic začlo vibrovat při prudší akceleraci, hlavně doprava. Četl jsem někde diskuzi, že při zatáčení doprava se více zatíží levá strana a je to tedy tou levou poloosou? Sehnal jsem dvě zánovní poloosy a v pátek vyměníme min. tu levou, co má vůli, pokud nepomůže, tak i pravou.
Každopodáně díky všem, co mi poradili! Ještě bych se chtěl zeptat:
1) Uložení poloosy je součástí poloosy z vrakoviště, nebo se kupuje zvlášť? Je tam jedno či dvě?
2) Kleki psal ještě ložisko, chápu správně, že je to ložisko poloosy? Je na pravé i levé, nebo jen na jedné z nich? Teoreticky by mělo být na té z vrakoviště?
3) Jak dlouho přibližně může servisu zabrat výměna jedné poloosy za jinou?