Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Příspěvekod vena garážmistr » pát 18. dub 2014, 14:59

Jaromíre vím že jsi trochu šetřílek a koumák jak by jsi opravu udělal co nejlevněji ( nic ve zlém) je to asi normální lidská vlastnost a u Tebe je ale trochu víc vyvinutá. Ty nápravy by asi seděli ale zkus to hodit na papír jak to bude cenově vycházet každá akce. Repase nápravy se na XII pohybuje cca 5500- 7000 Kč (pokud se změnili ceny opravte mě). A máš na to záruku na dva roky. Za kolik pořídíš tu ježděnou nápravu ? Kolik bude stát práce související s přehozením náprav ? I když se budeš snažit sebevíc tak se stejně povede že budeš muset třeba některé díly ( brzdové trubičky) koupit nové. A na jak dlouho budeš muset auto kvůli výměně nápravy odstavit. Zkusmo Ti to spočtu za ceny jaké si myslím že jsou reálné. Náprava z vrakoviště cca 2000 Kč , odstrojení nápravy z Tvého vozu práce cca 4 hodiny 1200 Kč (300 Kč/ hod) kontrola + nastrojení "nové" nápravy cca 6 hodin 1800 Kč . Drobné náklady tj. doprava nápravy k mechanikovy, nějaký spojovací materiál a podobné drobnosti cca 1000 Kč. Auto odstavené min na dva pracovní dny když vše půjde dobře. Vím že Ty by jsi si auto půjčovat nemusel a lepší servis ho " umí půjčit zadarmo " ale pak počítej hodinu práce min 500-600 Kč. takže sumasumárum bez půjčení auta 2000+1200+1800+1000=6000 . A to máš bez záruky jak dlouho ta "nová náprava" vydrží. Zkus do téhle rovnice kterou jsem já spočet dosadit svoje čísla a poděl se s námi o ně . Zajímalo by mě o kolik jsem se seknul. Něco jiného by bylo pokud by jsi měl některou položku zadarmo náprava/práce pak by to asi bylo zajímavější ale nepředpokládám že by jsi se do takové akce pouštěl sám proto jsem tam dal placenou práci.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázek
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Příspěvekod jmlcoch » pát 18. dub 2014, 18:21

Já to počítal před zadáním příspěvku... auto Domin to má v akci 5500,-Kč za ND (jen náprava) a 1300 práce - ale bez DPH. tj. 8160,- za nápravu a práci.
Jenže já díky té nápravě musím měnit kotouč (jeden brzdí, druhý je na odpis, takže vlastně oba 1000 z vrakoviště ? nevím), destičky nové, předělání brzd...

Ta stará náprava by měla být "nově" repasovaná v auto Domin před 1-2 roky a prý najeto jen 5000 km, což by se dalo zjistit z faktury... bez záruky, vím, ale Auto Domin je záruka sama o sobě..., výměna by proběhla komplet za komplet vč. brzd, takže počítám o něco kratší čas, jednodušší práce.

Ve finále asi fifty fifty - nové dražší, staré levnější trochu opotřebené,....V tom Dominu by mi určitě udělali i brzdy... ale cenu myslím budou mít jako ze servisu autorizovaného...
Bral jsem to jako možnost rychlého přehození nápravy s brzdami bez dalšího řešení v budoucím půl roce.... :|
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara picasso 1,6 80kW 2010 a C4 1,4i 16V 65kW 2008

Příspěvekod rosta12345 » pát 18. dub 2014, 18:28

jmlcoch píše: náprava do A má prostě větší sklon kotoučů a brzdí vlastně nonstop...
Díky

Nemůžu si pomoct ale náprava do A na brzdy nemuže mít žádný vliv :?: jestli si to dobře vybavuju tak pokud jde do A rameno tak s ním jde stejně kotouč i třmen
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázek
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Příspěvekod jmlcoch » pát 18. dub 2014, 18:47

v tom případě jsou blbé brzdy - resp. ta levá ... protože pravá má min. 50% desky, měněno zároveň, ... kotouč na levé straně je sjetý, hrbatý a to asi od toho plechu sjeté destičky...
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod vena garážmistr » pát 18. dub 2014, 19:07

No tak já bych asi nic neřešil a nechal udělat repas na své pokud Ti to vyšlo na cca stejnou cifru ta Tebou plánovaná operace vs. repase. Druhá věc je to co píše rosťa12345 je nesmysl aby takhle blbly brzdy kvůli "áčku" . Pokud je v háji uložení ramene tak ten kotouč se vyklání pořád stejně jako rameno. Tudíž než začneš laborovat s repasí celé nápravy zkus nechat udělat samotné brzdy. Viděl bych to tak že nevrací levý lanovod a proto ta levá strana přibržduje a desky se sjíždí rychleji.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázek
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod rosta12345 » pát 18. dub 2014, 19:53

jo jo taky bych to viděl spíš na lanko nebo se nevrací dobře pístek brzdy nebo nechodí dobře třmen na vodítkách nebo všechno dohromady :D
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázek
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Příspěvekod MP » pát 18. dub 2014, 22:28

jmlcoch píše:Bral jsem to jako možnost rychlého přehození nápravy s brzdami bez dalšího řešení v budoucím půl roce.... :|

Jestli to hodláš řešit na půl roku tak fajn ... A za půl roku co ? Budeš shánět další "jetou" nápravu a vymejšlet ?
Myslím že repas v Humpolci není investice na půl roku .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod jmlcoch » sob 19. dub 2014, 7:53

MP, upřímně, za půl roku jsem chtěl jít do jiného auta... Manželka už pracuje po rodičovské, takže nějaké chechtáky by byly....

Ale jak mne tady masírujete, probral jsem to i se svou polovičkou a v pondělí se objednám do toho Humpolce... vezmu to komplet - nápravu + brzdy u nich, ať je tam ta záruka i na brzdy... u mého servisáka bez papíru bych asi těžko reklamoval .....
Do nového auta se mi jít nechce a do zánovního... taky moc ne.. krom mé nápravy a brzd v zadu je komplet auto v pořádku a bez vady... takže by mohlo 2-3 roky vydržet..
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod vena garážmistr » sob 19. dub 2014, 22:14

V pondělí se objednáš tak možná do pekla. Je st. svátek. Ale jinak je dobře že jsi se takhle rozhodnul. Hele proč dávat auto pryč když je celkem v kondici. Teď uděláš/necháš udělat ZN a máš zase na delší čas vystaráno. A to že by jsi mohl za půl roku dát dohromady nějakou zlatku a pořídit jiný auto. Za půl roku se může stát věcí.

Obrázek
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod OSka » sob 3. kvě 2014, 14:45

Zdravím klub A-čkařů, tak už je to tu. Xsara je zralá na repas. :( Na pondělí jsem objednanej semka:

http://www.autovyzina.cz/

Zadek sem tam vrzne, je mírně do A a s plnou LPG nádrží mám blatník 58cm nad zemí. (R15 195/55) Nikde nic nedrhne, mezi kolo a podběh v klidu strčím prsty. Snad se budou měnit jen ložiska :( Chci si to rovnou nechat přizvednout a navrtat maznice. V servise říkali, že to dělaj (ne automaticky, ale jen když to někdo chce).

Má někdo zkušenosti s tímto servisem?
OSka
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 1.6 16v LPG r.v.2003

Příspěvekod vena garážmistr » sob 3. kvě 2014, 16:29

Nevím jestli někdo má nebo ne od tuteho servisu. Ale o maznicích navrtávaných je tady dost popsáno a mají asi tak stejně příznivců jako odpůrců. Já osobně jsem nechával dvakrát ( na dvou autech) dělat repas u Kačírků v Příbrami a přijde mi že jsou to dost velký kapacity v oboru( můj osobní názor a nikomu ho nevnucuju) a tam jsem se dozvěděl že maznice by měla význam když by auto jezdilo jako offroad někde po lese a třikrát do týdne brodilo někde v řece pak by to mělo význam ale jinak je to spíš o pocitu že máš možnost něco udělat i v průběhu života ZN k tomu aby jsi oddálil další repas.

Obrázek
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod jmlcoch » sob 3. kvě 2014, 16:43

V úterý jedu do Humpolce - zeptám se a napíšu jejich názor... já tam maznice mám... jednu dobu to uvnitř hodně křupalo a pískalo, přimazal jsem a byl klid...

Ale díky vazelíně a tomu bordelu z rozpadlých ložisek to má prý spíše vlastnosti smirkového papíru a sice potichu, ale jistě to prohlubuje vůli v nápravě a ničíš tak nápravu celou - to byl ten hlavní názor proti mazničkám...
Vypadá to, že mi chtějí nápravu jen rozdělat a zrepasovat ložiska, vrátit mi moji... tak uvidím, jestli to uvnitř bude podle těch tvrzení vypadat ... vydržíš do 6-7.5.2014 ?

-- přidáno sob 3. kvě 2014, 17:45 --

OSka píše: blatník 58cm nad zemí. (R15 195/55) Nikde nic nedrhne, mezi kolo a podběh v klidu strčím prsty.

jo a toto přesně mám taky !
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod viteon » sob 3. kvě 2014, 17:02

OSka píše:Má někdo zkušenosti s tímto servisem?

Myslím, že sis vybral velmi dobře - dělají tam poctivě za rozumný peníz. Chodím tam už asi 15 let se vším, co nechce značkový servis.
Milana Vyzinu i jeho 3 kolegy ode mne pozdravuj :D
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Příspěvekod OSka » sob 3. kvě 2014, 17:13

Holt kde je vazelina, tam se voda těžko drží. Kdyby byl další repas nejdříve za 11 let provozu, tak bych se vůbec nezlobil :) Není ložisko jako ložisko. Je pravda, že existují samomazné oceli s obsahem uhlíku. Do těch vazejna nebo olej nepatří. Ale silně pochybuju, že tam budou. Mazat je potřeba dokud tam není žádný svinstvo. Jináč z teho je tichá brusná pasta se vším všudy :(

Na názor a případně fotečku si klidně počkám. Já bych tu svoji taky rád viděl. Repas výměnným způsob nechci. Xsaru mám po jednom důchodci, co ji měl jako leštěnku na občasny vyjetí. Náprava má ještě původní žlutou barvu :D Kdo ví co bych pak dostal. Vyměnit ložiska, kdyžtak i čepy a šmitec.

-- přidáno sob 3. kvě 2014, 18:14 --

Jestli nezapomenu, budu pozdravovat :wink:
OSka
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 1.6 16v LPG r.v.2003

Příspěvekod jmlcoch » pát 9. kvě 2014, 18:13

Náprava je na svém místě, auto stojí před domem :jup:
Zítra to tu zedituji a pošlu fotku a první dojmy - jsem v práci, ale volala žena, že "už" auto stojí před domkem ... původní plán byl na úterý večer...

Díky repase nápravy dělány tlumiče, kotouče, destičky, silenbloky - snad to bude vše a fungovat na další 2 roky :drie:

Na práci servisu v Humpolci jsem se dívat nemohl ... byl tam frmol a nebyli mým požadavkem nadšení... prostě zákaz vstupu. Mazničky pohaněli jako blbý nápad, že to mažou 5x víc než je v originálu a že to musí stačit do další repase.
Torzky přesazují automaticky na maximum (prý to na tuhost nemá vliv) a jestli mi je vyměnili nevím.. já to přivezl špinavé a oni tam dávali novou trubku a ložiska, torzky utřeli, takže jestli jsou to ty mé...???

OSka píše: Repas výměnným způsob nechci. Xsaru mám po jednom důchodci, co ji měl jako leštěnku na občasny vyjetí. Náprava má ještě původní žlutou barvu :D Kdo ví co bych pak dostal. Vyměnit ložiska, kdyžtak i čepy a šmitec.

Vyměňují trubku - vevnitř to bývá vyčvachtaný - ta trubka je nová... takže si ji pak natřeš na žluto :D... ale torzky.. ty si pohlídej ...

edit: foto před - 57,5cm
20140427_170828.jpg
20140427_170828.jpg (96.76 KiB) Zobrazeno 15635 krát

foto po - 62,8 cm
20140510_082515.jpg
20140510_082515.jpg (92.28 KiB) Zobrazeno 15635 krát
Naposledy upravil jmlcoch dne sob 10. kvě 2014, 19:42, celkově upraveno 1
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

PředchozíDalší