Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Příspěvekod bxo » ned 1. pro 2013, 10:58

skromný dotaz : mám možnost relativně levně přes výrobní linku v jednom malém městě nechat udělat právě zmiňovaný samomazný mastný bronz jako náhrada ložisek v nápravnici .Času sice moc na hrabání se v nápravě nemám ,ale někdy bych ho vyšetřil .
Šéf linky ale po mě chce rozebranou nápravnici .Heverem z traktoru 6t se mi ramena dostaly max 5 mm od sebe.Čím tedy rozhodit torzky bez doku..ení ...?12 t panenka z T815 ..?
bxo
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Zxkombi 1.9d,Bx Tri,Bx TDR

Příspěvekod empík » ned 1. pro 2013, 12:21

Vätšina ľudí používa WD - čko a pucku (palici, kladivo). Pri rozoberaní heverom tam môže vzniknúť pnutie, ktoré obyčajný hever neprekoná. Silné kladivo dokáže zázraky. :lol:
Som rád, že ste radi, že som rád...
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Příspěvekod bxo » ned 1. pro 2013, 12:47

bez autogenu ,bez heveru ,bez nádstavců- čistě JEN kladivem..???????
bxo
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod ludva49 » ned 1. pro 2013, 12:50

ludva49
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara, 1,8i, benzín , 3/2000

Příspěvekod bxo » ned 1. pro 2013, 13:24

přesně to jsem chtěl vidět a vědět ,chci do toho jít i hlavou ,né jen tupou silou .moc dík
bxo
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod mmaattoo » pát 6. pro 2013, 15:30

Ahojte, kde sa daju zohnať guferá tesnenia ložiská na repas zadnej nápravy? (komplet) Ďakujem
Predtým: Xsara I, 1,4i 1998, 55kW, 75hp
Teraz: Xsara II 1,6 16V 2001, 80kW, 110hp, (moja) 211tkm
C3 1,4i 2009,54kW, 75hp, (tatkova)
Berlingo II 1,4i 2004, 55kW 75hp (tatkove)
mmaattoo
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 1,6 16V 80kW, 2001

Příspěvekod bxo » pát 6. pro 2013, 17:45

v obchodě ,kde jinde ...... :shock: :shock:
Benex a dalších X firem a obchodů to má buď jak opravnou sadu nebo komplet.
bxo
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod empík » pát 6. pro 2013, 18:32

Keď kus pogoogluješ tak najdeš aj iné, ale platí to čo stále v Čechách je vätší výber a lepšie ceny. Ja som bral z tadialto:
http://www.motoweb.sk/?kateg=40&auto=34&model=6710&rad=753&r=838
a to hlavne preto lebo ako jediný mal prachovku torzky, ktorú som potreboval tiež. :)
Som rád, že ste radi, že som rád...
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Příspěvekod mio » úte 7. led 2014, 17:59

Tak už mě to taky dostihlo :mrgreen: .Naj. 240 000 (maznice od 130 000 serviska).Měl jsem pravé kolo do A a mělo větší vůli při pohybu do stran.Po demontáži jsem zjistil že byl vyvaklaný čep z uložení ramene a posunutý o 2 cm do nosné roury.Ložiska byla na svém místě a ani nebyla rozpadlá.Pravý čep už měl hladkou prohlubeň skoro po celém obvodu v místě uložení vnějšího ložiska, nepatrnou ale byla tam.Dokonce nebylo vidět ani jedno mírné osazení .Zřejmě důvodem bylo posunutí čepu.Ložiska jsem samozřejmě vyměnil a nahradil pravý čep jiným zdravým (ze zásob :mrgreen: ).Na uvolnění čepu i torzních tyčí jsem musel použít autogen (mírný plamen) ,prostě ne a ne ven ,až po nahřátí zadního domečku vše povolilo.Všude bylo dostatek vazelíny a nikde žádná rez , tedy abych měl čisté svědomí na levém čepu vnitřního ložiska byl nepatrný náznak rzi.Asi tak 8 mm elipsa ,šlo to odstranit jemným smirkem,bez náznaku poškození.Na pravou stranu jsem použil ložisko skf a na druhou nadella bohužel (ze zásob).Skf super ale nadella je absolutní sr..ka. Měkké a nepřesné působí dojmem že je z papíru.Uvnitř ložiska jsem postrádal postranní gumičky (miniaturní gufera) které na skf byla.NEBRAT !!.Celé mě to zabralo cca 6 hodin (nedělal jsem to poprvé),takže za den to zvládne každý kdo má přístup k autogenu popř. hořáku a palici .Celou nápravu jsem vyjmul ven,po předchozích zkušenostech a dělal vše mimo vůz.Kolega pomáhal při demontáži a zpětné montáži nápravy na vůz .Bubny i trubičky zůstaly na svém místě.Odmontoval jsem od vozidla lanka r. brzdy konektory ABS nad nápravou a dvě brzdové trubičky .První byla levá přední na zátěžáku a druhá nad ní ,spojka trubičky Klíč 13/11 (na podlaze kufru).Potom samozřejmě trubičky z brzd. válečků ,abych mohl rameno vytáhnout. Žádné speciální nářadí , jen dva pojízdné hydraulické hevery.Náklady : čas ,ložisko skf 1000 kč , nadella asi 500 kč ,2 ks brzd. kapaliny dot 4 200 kč. Fotky jsem nedělal protože mě nebaví vkládat přes ovoce .Jestli se chcete někdo na něco zeptat klidně přes sz.....
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod mecsoun » úte 7. led 2014, 20:46

Zdravim damy a panove. Chtel bych se zeptat jestli je rozdil mezi rameny pro kotouce a rameny pro bubny. Jde mi o to ze si budu delat sam repas tak chci koupit na vrakarne starsi napravu a pochybuju ze se mi tam podari sehnat kotoucovou. Tak jestli kdyz vemu bubnovou opravim si ji a sundam bubny a vymenim trny tak jestli bude k cemu prisroubovat brzdove trmeny atd. Nejak jsem tu nenasel to ze by se nekdo zabyval primo prestavbou bubnu na kotouce. Ja sam mam prave jak vyplyva z textu na zadku kotouce. Jedna se o auto co mam v popisu. Tohle auto mam chvilku tak jsem ho jeste nestihl poradne zkouknout co a jak je reseny. Doted jsem jezdil s vw group a tam ta prestavba na kotouce byla brnkacka tak jde o to jestli je to tady podobne. No v podstate jsem to svoje auto bral s tim ze je uz ko zadni naprava. Kola jsou do A tak ze berou podbehy a loupe v ni a tak si nedelam nadeji ze prave tady by to slo snadno zrepasovat. Pocitam prave s tim ze spojovaci trubka v te naprave s temi konci bude uplne KO.
Jeste mozna dulezity dotaz... Je rozdil mezi abs a neabs napravou/rameny?
mecsoun
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara (N0), 1.8 16v (LFY), r.v. 1998

Příspěvekod Zak » úte 11. úno 2014, 22:35

Zdravím všechny,neznáte někdo nějakou opravnu, kde by mě opravili zadní nápravu. Mám obě zdaní kola do Áčka a při zatížení mi kola dřou.
Jsem ze Zlínského kraje.
děkuji za odpovědi
Zak
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara, r.v.99; 1,6i, benzín

Příspěvekod Fanatik » stř 12. úno 2014, 9:56

Jednu znám. Máš to ale 200 km. AUTO-DOMIN HUMPOLEC. Ráno auto přistavíš a odpoledne jedeš domu.
Fanatik
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0HDI 2001-02, Xsara Picasso 1.6i 16V 2007

Příspěvekod sabina » sob 29. bře 2014, 18:17

zdravím :)
chtěla bych se optat ,potřebuji repas zadní nápravy,nevíte někdo kdo by mi to udělal na Trutnovsku??
sabina
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: citroen xsara 2.0 HDI 2000

Příspěvekod vavrisák » sob 29. bře 2014, 19:39

Kocko nejblize Melnik rano pristavis a na obed odjizdis
CITROEN FOREVER
autodíly ELIT pro členy fóra se vždycky nějaká slevička najde
vavrisák
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: xsara picasso,benzin,1,6 70kw 2003,black devil

Příspěvekod jmlcoch » pát 18. dub 2014, 13:11

Plánuju nápravu už třetí rok.. zatím to neškrábe, ale sjíždějí se mi brzdy - náprava do A má prostě větší sklon kotoučů a brzdí vlastně nonstop...
Mám možnost získat nápravu z N1 - ale bude pasovat na N2? Případně... pokud by byla kompletní vč. kotoučů, brzd,..... jsou tyto nápravy a brzdy identické? N1 je rok výroby 2000, N2 je r.v. 2001. (Oba vozy kombi 2,0hdi 66kw)
Díky
jmlcoch
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara picasso 1,6 80kW 2010 a C4 1,4i 16V 65kW 2008

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek