Tak už delší dobu pozoruji vrzání ze zadní části, postupně se přidaly různé další pazvuky, tak jsem se dnes vydal na obhlídku auta. Horní hrana podběhu je v normálním stavu do 58 cm od země. Na jedné straně malinko méně. Tak jsem s tím zkusil zahoupat nahoru a dolů a trochu to ještě pruží, jenže se zadku nechce moc nahoru. Pak jsem vzal za kouli směrem nahoru a pak je výška okolo 60 cm. Vím, že to není tak směrodatné, ale celkově se mi ten zadek zdá dost dole a to většinou jezdíme jen vpředu. Kola se mi zdají trochu do A, tak jsem zkusil, kolik je za pneu místa mezi plastem a gumou. Používám rozměr z TP a tam jak je prolis zřejmě na tlumič, tak tam neprostrčím ani malíček.
Navíc se mi zdá, že je jedna strana malinko níž.
Když jsem jel vloni v létě do Chorvatska ve třech lidech a nákladem v kufru, tak se divím, že to nedrhlo, protože ta horní hrana podběhu byla kousek nad horní úrovní disku. Ale to ještě nevrzala.
Nedávno jsem byl na výletě v příkopu, tak jsem byl na geometrii a při té příležitosti jsem se poptal i na nápravu, tak mi zahupsal na kouli poznal by tím špatné tlumiče?) a říkal, že by asi už do repase šel a nabídl mi, že bych to mohl nechat udělat u nich, že by nápravu odeslali na výměnu (asi kam bych si řekl, jsou tam slušní). Mimochodem jezdím pravidelně ke Stránskému do Rosic a oni by ji jen vyměnili.
Taky pozoruji změnu v jízdních vlastnostech, když se třeba přehupuje z levotočivé do pravotočivé zatáčky a naopak, tak jako kdyby to tam pokaždé trochu koplo. Ale zatím mě nejvíc štve hlavně to vrzání.
Přečetl jsem celé vlákno a počítám s repasí, ale zajímalo by mě, jestli se ten zadek zvýší (aspoň na těch 60 cm), když nenechám přestavit torzku.Dříve se tu řešily různé přístupy, jestli nechat opravovat, nebo rovnou nechat vyměnit celou nápravu a taky zde byla nedávno kritika na Příbram. Já jsem z Pardubic, takže bych to viděl na Humpolec. Nemá někdo aktuální zkušenost, jak je to s cenou a kvalitou? A taky se chci zeptat, jak je to s tlumiči. Jestli je problém nechat je případně vyměnit až dodatečně, nebo to udělat při jednom? Hlavně mě ale zajímá, zda je tenhle můj úsudek správný, protože z tohohle vlákna už mi jde hlava kolem. Případně jestli by mi v servisu po nějaké prohlídce řekli, co všechno je potřeba vyměnit, ale to předpokládám, že se na tuty pozná, až když se to rozdělá. Klidně pište nějaké rady a názory, nebo jestli je někdo zkušenější z Pardubic a okolí, třeba bych se mohl stavit na konzultaci.