Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 1. dub 2013, 21:24

no já to právě dělal pro servisáka co dělal nápravu na 405 a auto jezdí doteď a už to bude 10 let....sice ho ty čepy vyšly na 1500 a to platil jen materiál a zakalení-soustruh a brusku měl za cíga....

-- přidáno pon 1. dub 2013, 22:30 --

empík píše:Neviem v čom je problém. Píšeš, že si už niečo také vyrábal. Tvojim problémom by malo byť nájsť niekoho kto má tento čap a skopírovať ho. :)

já nemám problém jen říkám že když nebyly k dostání čepy jako náhr.díl tak se musely vyrobit a když už má člověk přístup k soustruhu a brusce není problém-dneska když se čepy dají běžně sehnat tak není problém-jen jestli jejich kvalita odpovídá funkci ....ale tím nechci říct že budu v holicích u junkra vyrábět čepy pro všechny xsary v čechách a na slovensku -fušovat v práci nesmíme i když zákazy jsou do toho aby se porušovaly.... :D baffy ty myslíš že jim dodám čep a oni udělají repas-ale ne to vůbec - jasný že když si nechám udělat repas tak komplet včetně těch čepů ale jen je zkusit co budou blekotat a jestli o tom něco ví-správně by měli-víš kolik je dneska servisů co ti jen zkurví auto a ještě tě natáhnou-o tohle jde jestli ty čepy po repasi vydrží dalších 150000 km a nebo jestli vydrží jen tak ty dva roky co je záruka a potom půjdou srát-kvalita některých nádr.dílů je zoufalá proto ta debata o kalení a materiálu
moje xsara: skoro xsara-trochu peugeot......PSA nejpohodlnější jízda vpřed.....
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Vůz: citroen xsara break 1,6 16 v r.v. 2002

Příspěvekod baffy » pon 1. dub 2013, 21:46

Jasné,ja to kapiš :wink: ,ale na druhú stranu ktorý z nás sa tomu rozumie na prvý .respektíve na druhý pohlad.A servisák ti povie iba to čo chceš počuť.Nič viac som tým nemyslel a po tých 2-och rokoch ,alebo niekedy aj skôr budeme svorne nadávať ako nás odr..i ,ale taký je svet,ktorý sme si na námestiach vyštngali :chrum:
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Karol I 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Minulosť: Karol II 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Prítomnosť: Karol III 3008 2.0 bohužiaľ už BlueHDI 133kW r.v. 2018
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Příspěvekod empík » pon 1. dub 2013, 22:01

to RN:
"já nemám problém jen říkám ..."
Myslím si, že minimálne jeden problém máš a to je pravé zadné koleso. Je zaujímavé, že aj u mňa to bolo pravé zadné koleso, ktoré sa šúchalo. Ak ti môžem poradiť, tak radšej by som sa venoval zháňaniu dobrého servisu na repas. V čechách je oveľa vetší výber ako na Slovensku. Ja som prakticky ani nemal na výber a troskotal som sa vyše 300 km do Blavy za Žužičom. Teraz by som to už riešil asi inak, ale veď po vojne je každý generál. Nie som jediný, ktorý nie je spokojný s repasom u Žužiča. Bol som rád, že mi nedrhne koleso a nechal som sa ukecať, že to až tak veľmi nevadí keď kolesá nestoja celkom rovno - myslím stále do A. To mi vydržalo do najbližšej geometrie. :shock: Týmto chcem povedať aby si sa nezameriaval na určitý detail a uniknú ti pri tom iné súvislosti. :)
Som rád, že ste radi, že som rád...
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pát 5. dub 2013, 20:58

tak už mám domluvenou repas-udělá mě to servisák co mě běžně servisuje auto - autodílnu má asi 5 km od moravan - dnes jsem s ním mluvil-bude komplet repas a nechám si o zub přesadit torzky-jo a cena je kolem 6 tisíc
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 22. dub 2013, 20:00

tak repas hotová a nechal jsem si přesadit torzku-xsara má kola krásně rovně klidně strčím ruku za kolo a mezi gumou a blatníkem mám mezeru asi 8-10 cm, no jako u oktávky kombi....repas nápravy včetně nové nápravnice 7000 +2500 za montáž nápravy do auta přesazení torzky a navíc výměna lanovodů ručky a seřízení světel protože to svítilo dolů......je to ranec ale je od toho pokoj.....jo a říkal mechanik co dělal nápravu že je dobrý každý třeba tři roky nápravu rozhodit a podívat se v jakým stavu jsou gufera-ona totiž ztvrdnou a popraskají dovnitř se dostane voda a prach a pak jde náprava srát...když se to včas rozebere, vše umyje, dá se nová vazelína a gufera, tak potom nehrozí repas a ptal jsem se na mazničky-ukázal mě vnitřní ložisko a to má svoje gufero a mazničky jsou na nic protože jsou mimo ložiska a ta vazelína se tam přes ty gufera vůbec nedostane a když ji tam někdo našťouchá moc tak se vyvalí krajní gufero a je taky vymalováno........
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod ttomm » ned 12. kvě 2013, 15:57

Tak už delší dobu pozoruji vrzání ze zadní části, postupně se přidaly různé další pazvuky, tak jsem se dnes vydal na obhlídku auta. Horní hrana podběhu je v normálním stavu do 58 cm od země. Na jedné straně malinko méně. Tak jsem s tím zkusil zahoupat nahoru a dolů a trochu to ještě pruží, jenže se zadku nechce moc nahoru. Pak jsem vzal za kouli směrem nahoru a pak je výška okolo 60 cm. Vím, že to není tak směrodatné, ale celkově se mi ten zadek zdá dost dole a to většinou jezdíme jen vpředu. Kola se mi zdají trochu do A, tak jsem zkusil, kolik je za pneu místa mezi plastem a gumou. Používám rozměr z TP a tam jak je prolis zřejmě na tlumič, tak tam neprostrčím ani malíček.
Obrázek
Navíc se mi zdá, že je jedna strana malinko níž.
Obrázek
Když jsem jel vloni v létě do Chorvatska ve třech lidech a nákladem v kufru, tak se divím, že to nedrhlo, protože ta horní hrana podběhu byla kousek nad horní úrovní disku. Ale to ještě nevrzala.
Obrázek
Nedávno jsem byl na výletě v příkopu, tak jsem byl na geometrii a při té příležitosti jsem se poptal i na nápravu, tak mi zahupsal na kouli poznal by tím špatné tlumiče?) a říkal, že by asi už do repase šel a nabídl mi, že bych to mohl nechat udělat u nich, že by nápravu odeslali na výměnu (asi kam bych si řekl, jsou tam slušní). Mimochodem jezdím pravidelně ke Stránskému do Rosic a oni by ji jen vyměnili.

Taky pozoruji změnu v jízdních vlastnostech, když se třeba přehupuje z levotočivé do pravotočivé zatáčky a naopak, tak jako kdyby to tam pokaždé trochu koplo. Ale zatím mě nejvíc štve hlavně to vrzání.

Přečetl jsem celé vlákno a počítám s repasí, ale zajímalo by mě, jestli se ten zadek zvýší (aspoň na těch 60 cm), když nenechám přestavit torzku.Dříve se tu řešily různé přístupy, jestli nechat opravovat, nebo rovnou nechat vyměnit celou nápravu a taky zde byla nedávno kritika na Příbram. Já jsem z Pardubic, takže bych to viděl na Humpolec. Nemá někdo aktuální zkušenost, jak je to s cenou a kvalitou? A taky se chci zeptat, jak je to s tlumiči. Jestli je problém nechat je případně vyměnit až dodatečně, nebo to udělat při jednom? Hlavně mě ale zajímá, zda je tenhle můj úsudek správný, protože z tohohle vlákna už mi jde hlava kolem. Případně jestli by mi v servisu po nějaké prohlídce řekli, co všechno je potřeba vyměnit, ale to předpokládám, že se na tuty pozná, až když se to rozdělá. Klidně pište nějaké rady a názory, nebo jestli je někdo zkušenější z Pardubic a okolí, třeba bych se mohl stavit na konzultaci. :)
ttomm
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,4i; r. v. 2002

Příspěvekod baffy » ned 12. kvě 2013, 16:17

Nápravu vymeň,alebo zrepasuj.Čo sa týka tlmičov tak ich výmena je brnkačka ,to môžeš urobiť aj sám,je jedno či pred tým,alebo potom.Výška po repase cca 61cm,ale ak to chceš mať pevnejšie tak to nechaj presadiť o ten jeden zub.
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Karol I 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Minulosť: Karol II 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Prítomnosť: Karol III 3008 2.0 bohužiaľ už BlueHDI 133kW r.v. 2018
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Příspěvekod Cvrček » ned 12. kvě 2013, 16:32

Přesně,jak píše Baffy. Na výměně tlumičů může být jediný problém. A to zarezlé šrouby. Jinak na výměně nic není.
Co se týče kritiky Příbramy. Je tu podle mě ještě jedna stránka pohledu. Jak na tom jsou ostatní servisy. Jestli dělají jen nápravy a nebo repasují nápravy v rámci jiných služeb. Vzít trochu realitu počtů repasů a nespokojeností.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Příspěvekod ttomm » ned 12. kvě 2013, 16:50

Původně jsem právě měl vymyšlený výlet do Příbrami, ale dobrých ohlasů na Humpolec tu je taky dost a je to mnohem blíž. Tak ještě počkám chvilku, jestli někdo nemá novější zkušenost z Humpolce. Hlavně by mě zajímala ta cena, protože na stránkách mají to, co má Příbram s DPH a prací, oni mají bez DPH a bez práce.
ttomm
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,4i; r. v. 2002

Příspěvekod Fanatik » ned 12. kvě 2013, 16:54

Nedám dopustit na Auto - Domin v Humpolci. Mám od nich repasi už 2,5 roku a náprava se ani nehnula. :wink: A na Plzeň jsem už taky slyšel stížnosti. :roll:
Fanatik
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0HDI 2001-02, Xsara Picasso 1.6i 16V 2007

Příspěvekod Cvrček » ned 12. kvě 2013, 17:13

Cca dva roky od repase v Příbramy a také nemám žádný problém. Jezdím do práce denně a k tomu v plném obsazení pěti lidma. Plus k tomu i několikrát za měsíc naložený kufr,kolem dvou,tří metráků.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod Fanatik » ned 12. kvě 2013, 17:29

A mám pro Humpolec ještě jedno plus. Z Pardubic do Humpolce to je blíž. :wink:
Fanatik
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0HDI 2001-02, Xsara Picasso 1.6i 16V 2007

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » ned 12. kvě 2013, 19:39

klidně se stav jsem z moravan u holic a k panu stránskému jezdím už 10 let -jezdil jsem k němu i s předchozím autem a myslímže on je opravdu ten automechanik ze staré školy-poradí řekne co a jak a hlavně tě nenatáhne-mluvím ale o tom starším-mladýho moc neznám ale zdá se v pohodě-mě dělali repas minulý měsíc v kosořicích u ml.boleslavi-měl jsem v háji i nápravnici tak bych rozhodně neotálel a nechal bych si navíc o zub přesadit...vyplatí se to kdyžtak koukni na mojí sáru-rozdíl je celkem velký-auto se vzadu zklidnilo a myslím že i lépe drží stopu....http://rosta77.rajce.idnes.cz/xsara# jestli chceš mrkni a jestli chceš vidět naživo tak není problém se domluvit....
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Cvrček » ned 12. kvě 2013, 19:53

A případně kontakt na toho pána od Boleslavi je možné získat i přímo zde na fóru. Dva zdejší,xsamarádi ho znají osobně.
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod dockie » úte 14. kvě 2013, 21:24

Takze po pade jednej strany, som riesil repas na slovensku, az na jednu firmu kde bol chlap ochotny (menil len loziska) som sa dostal na firmu z PD, kde som myslel ze chlapa obtazujem, chlap z polska ked malo ist do finale sa zacal vykrucat. Chodim na tyzden do ostravy tak som bol dnes v Senove Autoservis-Konecny, neohlaseny som prisiel s chlapom som prebral napravu nie je problem meni v podstate vsetko mozte byt pri praci so silenblokmi, capmi atd. pyta 8500 to jednanie ma presvedcilo a po niektorych opytaniach znamych vsetci kladne

edit 23.5

Dnes som absolvoval repas u autoservis konecny, celkovy cas 3 hodiny napravnivca nebola poskodena. Zadok mi zdvihli a doporucili maximalne zdvihnutie mam 61,5 dovod ze mam na aute nizky predok a zadna naprava ma najsilnejsie torzky ktore sa davali takze aby to ne nevyzeralo velmi nakopnute ...
dockie
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara 2 Break, 2.0 HDI 80kW, diesel,2003

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek