Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Zadní náprava do áčka,má někdo repas ?

Příspěvekod MP » pát 22. bře 2013, 14:24

Jak psal Fanatik . Ráno na sedmičku jsem dojel , a po obědě ( rozhodně dřív než ve 14 hod. ) volali že hotovo . A pokud bude pěkně , tak se dá v Humpolci zabavit . Ne jak já když jsem tam byl v říjnu , bylo hnusně a pršelo ... A sedět šest hodin u nich v servisu se mě nechtělo .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod Joef » pát 22. bře 2013, 18:19

Díky moc všem za reakce.. Ted' už není opravdu co řešit ! :jup:
Joef
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara VTS 2.0 HDi

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » ned 31. bře 2013, 19:11

tak jsem měnil obutí a zjistil že mě začíná šoupat kolo o podběh :cry: ... pravý zadní... :cry: tak je letos na programu renovace zadní nápravy.....koukal jsem po internetu na stránky firem nabízející renovace ale nikde jsem se nedočetl jaký materiál je použitý na čepy,čep by měl být zakalený jen povrchově ale na kolik rockwellů ? a uvnitř by měl zůstat houževnatý aby při přejetí větší nerovnosti nepraskl....jako díly jsou k dostání jen ložiska,torzky a nápravnice-čep jsem neobjevil....snad pár inzerátů že to dělají na zakázku ale jde především o to z čeho..... teď z hlavy nevím jaká třída oceli je vhodná pro tepelné zpracování a výrobu těchto součástí-v úterý mrknu v práci do strojírenských tabulek....třeba tady-zavolám mu a zjistím http://auto.bazos.cz/inzerat/22147498/citroen-cepy-zadni-napravy.php
moje xsara: skoro xsara-trochu peugeot......PSA nejpohodlnější jízda vpřed.....
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Vůz: citroen xsara break 1,6 16 v r.v. 2002

Příspěvekod empík » ned 31. bře 2013, 20:14

Som rád, že ste radi, že som rád...
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

Příspěvekod Cvrček » ned 31. bře 2013, 20:36

To ROSTISLAV NOVOTNÝ: Teda,tak až takto to dneška nikdo nerozebíral. :shock: A přiznám se,že by mě to ani nenapadlo...
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Příspěvekod snoopy » pon 1. dub 2013, 10:15

Asi si chce ty čepy sám vyrábět a kalit? 8)

To Rostislav: A jak poznáš u koupených čepů, nakolik jsou zakalené? Nejspíš bych kupoval kvalitní náhradu nebo jestli chcš mít jistotu, tak originál...
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 1. dub 2013, 12:19

je na to měřák...koukni na wikipedii- kalení oceli -nejde mě vložit odkaz :| právě že origo čep je zakalený jen povrchově a jen aby to bylo co nejlevnější-kdysi jsem na soustruhu dělal čepy na 405 podle originálu a ten origo byl vymačkanej od jehlovýho ložiska-scháněj jsem i materiál vhodnej na dva čepy a ten kousek oceli vhodné na čepy a kalení stál skoro tisíc korun.......je to už asi 10 roků..... dřív to byl materiál ocel třídy 14 vhodná pro ozubená kola a čepy a tepelné zpracování ....ten čep se musí osousrtužit s přídavkem 0,2 mm na broušení ,potom tepelně zpracovat-zakalit a potom přesně obrousit. Průměr kterým je zalisovanej do nápravnice má rozměr"do plusu" a průměr na kterým běhá ložisko je téměř nulový nebo nějakou tu stovku do mínusu aby měl minimální vůli ale aby se nezadřel.....na přesný měření se používá minimálně mikrometr....nechci dělat chytrýho ale jsem tak trochu :oops: "od fochu" obraběč,frézař, soustružník, brusič ....
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Tonicek » pon 1. dub 2013, 14:23

mikrometrem změříš leda tak prd, digitální mikrometr už je něco lepšího ale nejlépe což jsem viděl prvně laserový scan.mikrometr, to už umí jiná měření.
nicméně jak moc je to zakaleno je sice dobré vědět ale i kvalita oceli dělá hodně své, když si třeba něcháš něco takového odlít,vysoustružit z nevím třeba C52D2 tak to prd vydrží ale když přitlačíš a vemeš C82D2 tak na to budeš podstatně lépe, nejsem sice obraběč ale s oceli všech tvrdosti a jakosti pracuji denně. Dokonce dělám i dráty do ocelových lan mostu přes řeku.
    Řiď, ať jedeš líp. Myslel jsem řiď jako řiď, ne řiť jako řiť.
    Projekt J.A.R.V.I.S započal ...
    Obrázek
Tonicek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Peugeot 307 1.6 16V 80kW 2001 - J.A.R.V.I.S

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 1. dub 2013, 14:53

no tak myslím že ten mikrometr by byl na čep zcela dostačující-je to běžná součást-děláš jako by to bylo přesné lože obráběcích strojů-mimochodem máme v práci měrové středisko jedno z nejlepších v evropě...http://www.junker.cz/cz/unternehmen/index.php dělám v závodě v holicích.........jo a v současné době se u nás připravuje linka na broušení klikovek pro PSA.... a myslím že už jsme dost mimo téma-končím diskuzi nebo nám to tu admini zamknou......
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod baffy » pon 1. dub 2013, 17:03

Nezamknou :D ,len mňa osobne celko zaujíma ako to chceš riešiť u prípadného opravcu,alebo si ten čap chceš vyrobiť doma? V tom prípade by som tvoj dotaz smeroval na výrobcu komponentov pre PSA. Nehnevaj sa na mňa ale si srandista :lol:
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Karol I 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Minulosť: Karol II 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Prítomnosť: Karol III 3008 2.0 bohužiaľ už BlueHDI 133kW r.v. 2018
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 1. dub 2013, 17:27

nechci si vyrábět čep doma ale než nějakej koupím chci vědět z čeho je......oni ti dnes v zájmu byznysu prodají kdejakej šunt.....hlavně že je kšeft......a i kdybych si ho vyrobil sám a nechal nápravu repásnout tak co .....jen ta záruka by byla problém..... ale když jsem viděl origo čep a novej čep třeba na tom bazoši tak jestli je z odpovídajícího matroše a správně zpracovanej tak bych se toho nebál.......
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod baffy » pon 1. dub 2013, 17:37

Hm,a to akože prídeš do servisu a budeš merať,??? alebo ako si to predstavuješ?Niekto niečo repasuje ,respektíve niečo namontuje a ani sám nevie čo.Vydrží to záruku OK ,nevydrží? nevadi ,vymeníme,nech sa páči .takže stále ,prepáč srandista
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod ROSTISLAV NOVOTNÝ » pon 1. dub 2013, 21:01

a proč srandista-starej čep jsem oměřil-celkovou délku průměry atd... udělal výkres a podle něj udělal novej-starej jsem měl na stole tak v čem je problém-bylo to v době kdy byly k dostání jen ložiska a gufera a čep jsi si musel nechat vyrobit a když je materiál a v práci soustruh a bruska na kulato tak je problém jen mezi kolama a podlážkou....a potom jen sehnat kalírnu kde ti to zakalí......samozřejmě dnes je situace jiná a jsou firmy co dělají komplet repas a odpovídají za kvalitu použitých dílů ale právě proto se o tom tady bavíme-proč v jedné firmě stojí čepy 600 a v jiné 900 ? z vlastní zkušenosti vím že se vyrábějí nekvalitní repliky dílů v polsku v číně atd....brz. desky plechy,čelní skla....můj bratr pracuje v pardubickým fordu na prodeji náhr.dílů a s nekvalitními napodobeninami náhr.dílů se setkává dost často a já měl taky špatnou zkušenost a zrovna s těma brzd.destičkama když se po 500 kilometrech totálně vydrolily auto přestalo brzdit......klika že jsem jel pomalu a zrovna jsem nepotřeboval nouzově brzdit
Naposledy upravil ROSTISLAV NOVOTNÝ dne pon 1. dub 2013, 21:14, celkově upraveno 1
ROSTISLAV NOVOTNÝ
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod baffy » pon 1. dub 2013, 21:07

V pohode,veď to píšem, len si neviem predstaviť reakciu toho servisu ,kde si to necháš vymeniť.Ak to chceš robiť sám a doma ,nemám problém a sebemenšiu námietku.Potom nám daj referencie čo sa týka výdrže ,spolahlivosti a je možné ,že si to kopec ludí príde meniť k tebe :wink:
EDIT: nemyslel som tým rozmery,ale tú tvrdosť materiálu,zakalenie a tak,jednoducho kvalitu.Totoka mňa zaujíma :wink:
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod empík » pon 1. dub 2013, 21:22

Neviem v čom je problém. Píšeš, že si už niečo také vyrábal. Tvojim problémom by malo byť nájsť niekoho kto má tento čap a skopírovať ho. :)
Som rád, že ste radi, že som rád...
empík
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroen Xsara Break 2.0 HDI - 80kW r.2001

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek