Tak já a moje Xsara jak jsem k ní přišel. Psal se rok 2003 a naši hledali nástupce sice prostorného ale dosluhujícího Formana. Tehdy jsem byl ještě malý, ale vzpomínám si, že jsme snad začali u Thalie a přes různé automobilky se koncem října dostali až k Citroenu. Bohužel nejbližší prodejna od nás z Prostějova jsou bud Boskovice a nebo Olomouc. Naši se nakonec nevím proč rozhodli, že se pojedeme podívat do Autosalonu v Boskovicích. Vzpomínám si že když jsme tam přijeli v prodejně byly tři auta modré Berlingo Mulispace vedle něj tehdejší světle modrá C3 a o kousek dál červená Xsara. Upřímně řečeno naši šly tehdy do té C3-ty, ale prodejce jim ukázal tu krásnou novotou vonící Xsaru a po domluvě bylo rozhodnuto že je to právě ona co se stane naším autem. Řekl bych že velkou zásluhu na tom měla i barva Lucifer a klimatizace, ale mě se tehdy strašně moc líbila a líbí se mi dodnes i po těch pomalu deseti letech co ji vlastníme. Je to moc krásné auto a já na něj nedám dopustit už díky tomu jak je komfortní a velice spolehlivá.
Je to jedna z prvních po poslední modernizaci v roce 2003 motor je známá 1.4 TU3JP ve výbavě X s klimatzací. Mezi neduhy bych zařadil snad jen ten ne moc dobře fungující palivoměr a sem tam problém s problikáváním světel. Postupem času jsem ji samozřejmě vylepšily od chromových krytek na ostřikovačích a dodání originálních mlhovek. Kromě výměny výfuku, brzd a pravidelných servisních kontrol žádný větší zásah nebyl nikdy potřeba. Vždy nás dovezla tam kam měla a věřím že bude sloužit spolehlivě dál.