Tak se mi dnes opět na autě objevila závada motoru. Auto škublo, rozsvítila se kontrolka motoru a "engine fault". Motor nešel do otáček a ventilátor jel na plno (nouzový režim, jak jsem pochopil).
Doplazil jsem se domu a na netu okoukl otevírací doby servisů. ATU mělo ještě hodinku otevřeno. S nadějí, že mě ještě vezmou nebo alespoň objednají jsem tam zajel. Auto už jelo normálně, jen pořád hlásilo závadu.
V ATU se ochotný pán od přepážky šel hned zeptat technika jestli má ještě volno. Volno bylo, tak mě hned vzali na načtení závad počítače. Ochotný mladík s přístrojem se mi na Xsarušku připojil se svým počitadlem a začal hledat motor Našel. Načetl závady a že prý to hlásí chybu ovládací jednotky škrtící klapky. Potom k mému úžasu prohlížel motor ze všech stran a i pod auto lehl, jestli prý někde není přerušený/narušený nějaký kablik. Pak se hlouběji zabral do počítače, nastartoval auto a prohlížel online stavy běhu, otevírání a zavírání klapky, jejích úhlů a konstatoval, že je zjevně v pořádku.
Vymazal chybu, znovu nastartoval a vše opět prověřil (chod motoru) a lídal, jestli se závada opět neobjeví. neobjevila...
jeho závěr návrh řešení: Pravděpodobně bordel v klapce nebo motorku, který ji ovládá.Jezdit dál a pokud se ještě závada vyskytne, tak přijet a nejprve zkusí klapku vyčistit a pokud to nezabere tak pořídit novou.
Celková cena 399 Kč.
Mé pocity příjemné, cena se mi nezdála nijak vysoká a jednání technika férové. Takže mohu doporučit.