tachometr neukazuje, čidlo na převodovce

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

tachometr neukazuje, čidlo na převodovce

Příspěvekod falkon » úte 26. zář 2006, 16:37

Pokud by Vám začal zlobit tachometr,tak?e by ukazoval rychlost a počet kilometrů jen občas ,jedná se o poruchu čidla na převodovce.Ze začátku ukazuje rychlost jen občas,později přestane ukazovat úplně.Jak mi bylo sděleno ve značkovém servisu Citroen,je to dost častá závada u těchto čidel,oprava + čidlo mě vy?la asi 2300,-kčPři v?í ?ikovnosti by se to nechalo opravit doma v gará?i :-)
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: otačkoměr

Příspěvekod Xsarous 1,9TD » čtv 5. říj 2006, 21:15

:idea:
nefunguje mi otačkoměr, po nastartováni chvíli ukazuje a pak umře. Někdy při vysokých otačkach o?ije a pak opět umře. Neví někdo čim by to mohlo být.... děkuji
Xsarous 1,9TD

otáčkoměr

Příspěvekod gomez » pát 6. říj 2006, 8:20

Mě otáčkoměr taky začíná zlobit. Kdy? stojím tak na volnobě?ný otáčky začne lítat někde mezi 0 a 1000 otáček a nebo umře úplně. Jakmile přidám plyn tak se zberchá a ukazuje dobře a po chvíli na volnoběh začne zas kravnout. Při normální jízdě zatím ukazuje ok. Taky nevím co s tím.
gomez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: otáčkoměr

Příspěvekod petr_xs » pát 6. říj 2006, 12:01

volnobě?ný otáčky začne lítat někde mezi 0 a 1000 otáček a nebo

Krome jinych moznosti nekomu pomohlo zkontrolovat utazení (a cistotu) kabelu na baterii.
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Příspěvekod falkon » pát 6. říj 2006, 18:57

Xsarous 1,9TD píše::idea:
nefunguje mi otačkoměr, po nastartováni chvíli ukazuje a pak umře. Někdy při vysokých otačkach o?ije a pak opět umře. Neví někdo čim by to mohlo být.... děkuji

Mů?e to být podobný problém co jsem měl já,ale v Tvém případě by to bylo čidlo otáček,ale nemám to odzkou?ené,ani nevím kde ho hledat :(
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: otáčkoměr

Příspěvekod CHiP » sob 7. říj 2006, 10:26

petr_xs píše:
volnobě?ný otáčky začne lítat někde mezi 0 a 1000 otáček a nebo

Krome jinych moznosti nekomu pomohlo zkontrolovat utazení (a cistotu) kabelu na baterii.

:D
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod drystone » sob 7. říj 2006, 21:46

To Falcon: To bude asi ono! Mám problém s tachometrem u? del?í dobu. Dělá mi to, ?e rafička při konstantní rychlosti stále kolísá +- 1-2 km/h. Nevím kde hledat čidlo, proto?e u? jsem zjistil, ?e přímo v palubní desce to není. Říká? na převodovce - kde konkrétně prosím tě? A co pak s tím? Dík moc.
drystone
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod falkon » ned 8. říj 2006, 18:22

drystone píše:To Falcon: To bude asi ono! Mám problém s tachometrem u? del?í dobu. Dělá mi to, ?e rafička při konstantní rychlosti stále kolísá +- 1-2 km/h. Nevím kde hledat čidlo, proto?e u? jsem zjistil, ?e přímo v palubní desce to není. Říká? na převodovce - kde konkrétně prosím tě? A co pak s tím? Dík moc.

Opravovali mi to v Citroenu u Patery,jenom cituji jejich slova a je to prý dost častá porucha.Bude? s tím muset zejet někam na jámu,proto?e ze shora je vidět akorád čidlo na zpátečku.Je?tě by Ti taky mohl zlobit přímo tachometr,proto?e mně to buď ?lo a nebo ne?lo,zku?ený autoelektrikář by Ti řekl více.
falkon
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Rope » ned 8. říj 2006, 19:05

falkon píše:
Xsarous 1,9TD píše::idea:

Mů?e to být podobný problém co jsem měl já,ale v Tvém případě by to bylo čidlo otáček,ale nemám to odzkou?ené,ani nevím kde ho hledat :(

Je na diferáku, za motorem zezadu na diferenciálu. Musí? na to na zvedáku a nebo jámě. Vedou tam tři dráty.Shora ho sotva uvidí?, dostat se na něj je spí?e nemo?né.
Pokud chce? vědět více, tak si vem felicii, pod motorkem stěrače najde? lanko tachometru, jdi po něm směrem k motoru, tam kde končí je na?roubovaný ?nek, tak tam samo je ve X, ale elektronický. :lol: :lol:
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod drystone » ned 8. říj 2006, 21:40

Na?el jsem, jen jsem sundal vzduchový filtr. Čidlo jsem vyndal, pročistil, i kontakty. Ale asi mu nic není, kdy? mě to ukazuje (i kdy? nenormálně). Závada přetrvává, není to asi ani v čidle, ani na tachometru. Někde mezi, kabelá? nebo taky to jde přes BSI pravděpodobně. No nic pěču na to. Ale dík za tip, rád jsem to zkusil.
drystone
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér