Ručička tachometru zůstává i bez klíče v zapalování na 80km

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Ručička tachometru zůstává i bez klíče v zapalování na 80km

Příspěvekod Jani Meli » úte 22. pro 2009, 16:52

Dobrý den Šikulové, pročetla jsem spoustu Vašich příspěvků o ručičce tachometru...se švárou jsme vyzkoušeli některé návody např. odpojit baterii, následně vyndat všechny pojistky pod kapotou a ručička stále zůstáva dnes již na 80km/hod...včera to bylo na 50km/hod... Pro mě to byla docela makačka, stále přepočítávat kilometry na povolené 50/70/dálnice 130km. Je pravda, že jsem konečně mohla se svou "stařenkou" pelášit po dálnici 170km, což se mi nikdy nepodařilo, ale obávám se radarů, nevím, jak bych policajtům vysvětlovala, že se mi zbláznil tachometr... Děkuji za jakoukoliv radu.
Jani Meli
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara 1.4i benzin 1997

Re: Ručička tachometru zůstává i bez klíče v zapalování na 80km

Příspěvekod dapata » úte 22. pro 2009, 18:37

může to být cokoliv, prostě pokažený zařízení, asi nejednoduší cesta, výměna samotného budíku (přístrojovky) - zabere to nejméně času, nebo máš-li času dost laborovat, různě si nechat radit od odborníků a neodborníku, zkoušet různé "finty" atd....atd. / dle mě neefektiní a zdlouhavá metoda, záleží na tobě jak se rozhodneš.
Xsara 1,6 Break 65kW AT 1999
dapata
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Break 1,6 i , natural 95, 1999

Re: Ručička tachometru zůstává i bez klíče v zapalování na 80km

Příspěvekod bleriot11 » stř 30. pro 2009, 22:52

No,vypadá to na "prokluzující" ručku na hřídelce.Chce to rozebrat tachometr a kouknout na to.Léčení odpojením baterky asi nepomůže.
BreakII,2.0Hdi na plecháčích překoná Vaše představy.
bleriot11
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: X2-BREAK ,2.0hdi- sloužila mi 10 let-nyní C-Crosser

Zpět na Exterier & Interiér