Demontování bočních oken

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Demontování bočních oken

Příspěvekod vony » ned 22. lis 2009, 23:04

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s výměnou bočních skel? Jak je to moc složité, kolik času to zabere? Budu rád, za každou radu. Čeká mě teď nejspíše výmena všech čtyř, tak jestli mám očekávat nějaký problém nebo jestli je to v pohodě? Díky......Doufám, že nezakládám zbytečně nové téma, ale našel jsem jen jedno staré a z něj jsem se toho moc nedozvěděl:-(
vony
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 1.8i

Re: Demontování bočních oken

Příspěvekod Cvrček » ned 22. lis 2009, 23:41

Složitý to není. Sklo v předních dveří mi měnili vloni,co mi ho rozbili. A zadní jsem měl venku,když jsem v létě předělával folie.
Přední okna: Sundat tapec dveří (návod najdeš tady: http://xsara.cz//index.php?option=com_c ... &Itemid=49 ) včetně tý protihlukový izolace,z venku dveří sundat tu lištu co je pod oknem a sklo je uchycené dvěma plastovými zobáčky.
Zadní okna: Sundat tapec (včetně protihlukovký izolace),černý trojúhelník,kde "kontrolka" dětské pojistky,sundat trojúhelník z vnější strany a lištu pod oknem. A sklo je ke stahovačce připevněný jedním šroubem.
Při prvním rozdělávání ti to může trvat celý tak dvě,tři hodiny.
Co se týká fólií na oknech a STK. Mám fólie bez atestu na zadních dveřích a kufru. Na předních dveřích ne. A na STK jsem problém neměl. Technika zajímalo jen to,že to není na předních dveřích. Ale tohle si myslím bude hodně záležet na tom,na koho na technický narazíš.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Zpět na Exterier & Interiér