problem s ukazatelem mnozstvi paliva (xsara,98,1,4)

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

problem s ukazatelem mnozstvi paliva (xsara,98,1,4)

Příspěvekod MACI » pon 18. zář 2006, 9:22

Ahoj,mam problem s ukazatelem mnozstvi paliva.Zacalo to teprve pred vcerejskem.z niceho nic me raficka klesla nesmyslne dolu ( o takovych 10 litru ).druhy den jsem zkusil tankovat za 300 ( asi 10 litru ) a po nastartovani se raficka temer nepohnula.Po nejakem case se zacala lehce a pomalu zvysovat a zastavila se na, podle me, spravne hodnote.Ale kdyz jsem vcera jel do Prahy ( asi 160 km ),tak se zase naopak raficka nepohnula smerem k nule tak, jak by mela ( tak skvelou spotrebu nemam )..nevite nekdo co s tim?je nutne navstivit autoopravnu?Diky za rady
MACI
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Martas » pon 18. zář 2006, 19:21

To se mi taky občas stane a nijak to neře?ím :D
Martas
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Dave » pon 18. zář 2006, 20:28

Citroen pou?ívá jinou logiku pro ukazatel paliva ne? ostatní. Za jízdy se ti rafička hejbe podle údaje ze vstřikovače a a? při vypnutí klíčku se konečná hodota porovná s údajem co dává palivový senzor v nádr?i. Je to dobrej nápad ale má svoje mouchy :?
Tak třeba já zjistil ?e dotankování pod 10l rafika vůbec neregistruje, jen se pak dýl nehejbe ne? se to vyrovná.
Jezdi od plný do plný a má? opravu zadarmo :twisted:
Xsara II 1.9D r.v. 2002 úúúplně obyč přibližovadlo
Dave
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Grand Scenic II 2.0 dCi r.v.08

Příspěvekod Martinez » pon 18. zář 2006, 20:29

MACI, u nasich aut uplne normalna zalezitost... dokonca haluz ze 1/4 nadrze ukazuje a do toho svieti rezerva... na to si zvyknes. Ale da sa na to spolahnut ked uz mas tak 5 litrov to poznat :)
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa Bratislava http://www.eoil.sk
Martinez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara

Příspěvekod frgy » pon 18. zář 2006, 20:46

Zdravím, taky se mi to občas stane třeba kdy? "říznu" nějakou zatáčku tak rafička klesne, na stav benzínu v nádr?i se to srovná kdy? někde zaparkuju. U? jsem si zvykl tak mi to ani nepřijde. :lol:

99 1.8i 66kw červená metal. dovoz F
frgy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.8i 1999, Škoda Fabia combi 1.4i 16V

Příspěvekod Verdom » stř 18. říj 2006, 5:44

Včera se mi stalo to samé. Natankoval jsem 10l. U pumpy to ukazovalo čtvrt nádr?e a kdy? jsem večer zají?děl do gará?e tak svítila rezerva. Nejdřív jsem se lekl a projí?děl hadice jestli někde netečou. Pak jsem si vzpoměl ?e se to tu ře?ilo , zakroutil jsem hlavou a s otázkou čím mě to auto je?tě překvapí jsem ?el spát. :P
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Příspěvekod motylek.do » stř 18. říj 2006, 7:41

Na tohleto se dá v pohodě zvyknout.Tedy alespoň já jsem si u? zvykl.Nejlep?í je kdy? člověk přijede na benzínu natankuje za pár drobmejch a ručička stojí...Ale ona se pak za chvilku malinko rozhejbá....
motylek.do
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod MACI » stř 18. říj 2006, 16:50

zvlastni je,ze od te doby co jsem napsal tento prizpevek,tak se situace opet zmenila a rucicka ted po natankovani opet reaguje tak,jak ma..je to zvlastni a asi si na to budu opravdu muset zvyknout.uvidime,kdy to zase bude skakat,jak se mu zachce.
MACI
Přispěvatel
Přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér