od Jufk » úte 7. črc 2009, 12:47
Ahoj, já mám sice X1, ale podstata je stejná, jen nevím jakou máš kontrolku vedle kontrolky ABG. Já mám kontrolku čelních "airbag" , oleje a bočních ABG vedle sebe a zhasíná každá zvlášť vždy s určitým odstupem. Kontrolka čelních má dle manuálu svítit 6 vteřin. Vzhledem k tomu, že se ti sype z ufuků sklo bylo auto asi bouráno na předek a v tom případě se s airbagy aktivují i předpínače pásů, které jsou pevnou součástí sedačky a jejich zatažení poznáš podle toho, že je zámek pásu zajetý (utopený ) pod urovní sedačky. Normálně je trochu výš a dá dobře chytit i s ním pohybovat. Pokud by byly předpínače aktivovány tak by nejspíše prodejce měnil i sedačky a to se nevyplatí, navíc by museli sehnat i s bočními ABG jinak by i jejich kontrolka zhasínala s nějakou jinou. A jestli máš ve volantu airbag zjistíš tak, že nejprve povolíš dva šroubky na spodním krytu volantu a jeden co je zapuštěný v dolní části krytu do malé prohlubně. Pak po natočení volantu povolíš i dva šroubky ze spodní strany volantu a tím se ti uvolní jeho střed. Pak uvidíš jestli v tom středu co povolíš je něco zabudováno a jestli k tomu vede kablík v takové ploché děrované chráničce a končí v oranžovém konektoru. Další možností je zajet do origo servisu Citroen a nechat si zjistit co se s autem dělalo. Píšeš, že máš výměnu skla zapsanou v servisce. Je možné, že nebylo auto bouráno jen se měnilo sklo. No a v kufru zkus oddělat co nejvíc krytů a koberečků aby jsi viděla plech. Hledej jakýkoli divný svár, plechy jsou z výroby totiž bodovány, nebo zvlnění, jiný odstín barvy, atd.. Podívej se i ze spodu jestli se neloupe násřik spodku nebo jestli dokonce schází a je tam jen barva. Nechci tě strašit, ale je pravda, že dneska se dělají s auty strašný zvěrstva jen aby se prodaly. Já jsem dlouho vybíral až jsem našel auto se všemi doklady a prokazatelným původem. I tak jsem si nechal zjistit historii v servisu a kontaktoval jsem původního majitele. Jen tak pro jistotu. Přeju ti aby to byla jen nějaká prkotina a ty jsi měla z Xsary jen a jen radost.
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou