Seřízení světel

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Seřízení světel

Příspěvekod LupanH » čtv 3. dub 2008, 15:49

Nazdarek!Potřeboval bych,poradit,jak seřídit světla.Měl sem auti v servisu na opravě s výfukema řekl sem jim,a» mi to rovnou udělají i seřízení světel,ale vyprdli se na to.Tak si to chci udělat sám,ale nevím jak.Svítí mi moc do země .....Na Favoritu sem to zvládl,ale tady si nevím rady :oops: Dík
LupanH
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod rosta » čtv 3. dub 2008, 16:36

Sklon nastavíą kolečkem,které je pod volantem na levé straně těsně vedle elektrického ovládání pravého zrcátka :wink:
rosta

Příspěvekod ColinMcRay » čtv 3. dub 2008, 17:14

no asi nemyslí tohle seřízení ale mechanické přímo na světlech. Taky by mě to zajmalo... mam podobný problém
Jak tvá odpověď pomůľe uľivateli LupanH vyřeąit jeho problém? Pokud si chceą jen pokecat si ve ąpatné sekci.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ColinMcRay
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: ŠKODA Auto... Simply Rebel

Příspěvekod Kvido » čtv 3. dub 2008, 17:18

No a o co to chcete seřídit,snad né o zavřené vrata v garáľi a ve tmě,postaru.
Zajeď do jiného servisu nebo na STKáčko,seřídí to za pakatel i z mlhovými světly jestli je máą.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Příspěvekod K4my » pát 4. dub 2008, 7:32

poradim ti muj postup.

Jak uvedl kvido staci zajet pred vrata ve tme nebo ke stene od baraku, postaci ti k tomu baterka a sroubovak. Kdyz zvednes kapotu a kouknes na svetlomet, najdes tam, ted si nevybavuju presne jak je to u seriovych svetel, ale zpravidla "dva stribrne sroubky". Jednim kdyz tocis posouvas svetlomet vertikalne druhym horizontalne, staci otestovat. Kazdopadne nastavuj svetlomety pokud mozno na nejvyssim sklonu svetel (pod volantem), kvuli zatizeni vozu, kdy se pak cumak zveda a ty to musis korigovat snizenim svetel od volantu. Pak si svetla serid podle odhadu, a otestuj si to tak ze si pred auto v nejake vetsi vzdalenosti stoupni- nejlepe do urovne ridice- to jen proto abys neoslnoval. Jinak nejsem si jisty jak to delaji na technicke kontrole, ale mam pocit ze serizeni parabol se dela tak aby byla svitivost svetel usmernena na pravou stranu, tudiz nesmi svetlomety svitit prilis moc na levo, kvuli oslnovani protijedoucich vozu..... Tak to aspon bylo kdysi dnes uz si myslim ze ne, to je jen otazka. U tebe asi pujde jen o vysku, nove svetlomety neserizene sis asi neporizoval si myslim :-) Preji hodne zdaru

PS: bacha na policajty aby si nemysleli ze krades auta :-D
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázek
Obrázek
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Bronnsky » pát 4. dub 2008, 9:26

To je rada jak z Trnek-brnek :D . Jediná moľná cesta, jak správně seřídit světla, je zajet na specializované pracoviątě (přesně jak píąe Kvído) tzn. STK nebo servis. Stojí to pár kaček a je jistota, ľe nebudu na cestě za debila, který oslňuje nebo svítí myąím do kanálů apod. "Rady" typu - seřiď to odhadem - mě opravdu vytáčejí a nějak nerozumím tomu proč se vůbec někdo, kvůli takovému plku, namahá datlovat do klávesnice. Omlouvám se, ľe jsem se tak rozohnil, ale nemohl jsem si pomoc. :mad?.
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Příspěvekod K4my » pát 4. dub 2008, 9:53

Bronnsky1.9td píše:To je rada jak z Trnek-brnek :D . Jediná moľná cesta, jak správně seřídit světla, je zajet na specializované pracoviątě (přesně jak píąe Kvído) tzn. STK nebo servis. Stojí to pár kaček a je jistota, ľe nebudu na cestě za debila, který oslňuje nebo svítí myąím do kanálů apod. "Rady" typu - seřiď to odhadem - mě opravdu vytáčejí a nějak nerozumím tomu proč se vůbec někdo, kvůli takovému plku, namahá datlovat do klávesnice. Omlouvám se, ľe jsem se tak rozohnil, ale nemohl jsem si pomoc. :mad?.

pokud neumis otacet sroubovakem a posunout svetla do urcite vysky pak je to samozrejme problem a musis do servisu. Nechapu vasi kontroversitu vsechny banality strkat do servisu.... clovek se tu ptal na neco co si chce udelat sam. Prace na 15 minut. "odhadem" (+-3stupne zvladne kazdej od oka) je to proto protoze to delam na nejvyssim sklonu, tudioz mam polohy na svetla 4, ktere muzu snizovat sam v aute. :roll:

To autor: Cim a jak seridit svetla jsme ti povedel, sroubky, muze jich tam byt vice, treba i zvlast pro dalkove pokud nemas H4.
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázek
Obrázek
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Bronnsky » pát 4. dub 2008, 10:08

K4my píše:
pokud neumis otacet sroubovakem a posunout svetla do urcite vysky pak je to samozrejme problem a musis do servisu. Nechapu vasi kontroversitu vsechny banality strkat do servisu.... clovek se tu ptal na neco co si chce udelat sam. Prace na 15 minut. "odhadem" (+-3stupne zvladne kazdej od oka) je to proto protoze to delam na nejvyssim sklonu, tudioz mam polohy na svetla 4, ktere muzu snizovat sam v aute. :roll:

To autor: Cim a jak seridit svetla jsme ti povedel, sroubky, muze jich tam byt vice, treba i zvlast pro dalkove pokud nemas H4.

Tak hele kamaráde, nářadím jsem se oháněl uľ v době, kdy Ty jsi jeątě nebyl na světě. A do té doby se taky hodí ono seřizování světel na vratech. Tzn. třicet roků zpátky. Chápeą co tím chci říct? Jenom to, ľe i kdyľ LupanH chtěl vědět, jak si můľe seřídit světla svépomocí, tak já tvrdím, ľe tohle je ąpatná cesta a naopak jediné moľné správné řeąení je seřízení na světelné stolici. KAPI©? Doma to můľeą seřídit správně jen náhodou!!! Howgh, nemám chu» dále polemizovat.
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Příspěvekod LupanH » pát 4. dub 2008, 14:19

Tak nějak sem to pochopil...®ádný hádky :-)
Jinak o tom kolečku vím.....A dík vąem
LupanH
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod řepák » pát 4. dub 2008, 14:45

Bronnsky1.9td píše:
K4my píše:

Tak hele kamaráde, nářadím jsem se oháněl uľ v době, kdy Ty jsi jeątě nebyl na světě. A do té doby se taky hodí ono seřizování světel na vratech. Tzn. třicet roků zpátky. Chápeą co tím chci říct? Jenom to, ľe i kdyľ LupanH chtěl vědět, jak si můľe seřídit světla svépomocí, tak já tvrdím, ľe tohle je ąpatná cesta a naopak jediné moľné správné řeąení je seřízení na světelné stolici. KAPI©? Doma to můľeą seřídit správně jen náhodou!!! Howgh, nemám chu» dále polemizovat.

Nechci si hrát na borca, ale seřizoval sem je na 2 autech ,,vod voka,, a pak mi řekli na STK : ,,Světla vám svítí dobře ,, .
Kdyľ sem mu řekl ľe je to vo vrata :shock: ......
Prostě to jde .
Howgh . Říkám i já .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Příspěvekod rosta » pát 4. dub 2008, 16:49

Hlavně,ľe je problém vyřeąený :lol:
rosta

Příspěvekod Kvido » pát 4. dub 2008, 18:41

řepák píše:Nechci si hrát na borca, ale nejdřív ,,vod voka,, a pak vo vrata .

:lol: :pir:

Neber si to ąpatně Řepáku,pro mě jako se Severomoráváka je to legrační.

Jinak kaąli na rady, by očko seřizování. Zaplatíą tak 100 kč za seřízení,to není taková hrůza a máą naprostou jistotu,ľe ti to svítí jak má.
Těľko budeą potom v noci běhat někde na silnici kolem auta a rychle si to ątelovat bo guvno vidíą.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Příspěvekod řepák » pát 4. dub 2008, 22:01

Kvido píše:
řepák píše:Nechci si hrát na borca, ale nejdřív ,,vod voka,, a pak vo vrata .

:lol: :pir:

Neber si to ąpatně Řepáku,pro mě jako se Severomoráváka je to legrační.

Jinak kaąli na rady, by očko seřizování. Zaplatíą tak 100 kč za seřízení,to není taková hrůza a máą naprostou jistotu,ľe ti to svítí jak má.
Těľko budeą potom v noci běhat někde na silnici kolem auta a rychle si to ątelovat bo guvno vidíą.

Jo javor , tedy jasan .
Vąak myslím ľe si pochopil jak sem to myslel ....
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Zpět na Exterier & Interiér