Ahojte, mám takový problém který se mi objevil s příchodem zimy. Mám takový dojem ?e mi moc nefunguje regulace topení.
Projevuje se to tak, ?e si nastavím nějakou teplotu (řekněme 22), větráky dám na AUTO a směr vět?inou na okna, pak nahoru a dolu. Po pár minutách, co se ohřeje topení, tak začně topit stra?ně moc a zhruba 5-10 minut je v autě fakt vedro. Zhruba tak nejdéle do půl hodinky se to srovná na nějakou příjemnou hodnotu, pak ale začně z výdechů jít jenom vlahý vzduch - a tak si při del?ích cestách (v řádech hodin) musím krapet přidat, vět?inou skončím tak na 24-25 stupnich.
Kdy? dám teplotu "na plnej kotel", tak topí v pohodě (i po těch 2 h jízdy) - teda..hodně:-) Ale kdy? to dám na jakoukoliv regulovatelnou hodnotu tak je to takový divný.
Zkou?el sem i třeba začínat s teplotou nastavenou na 18st, aby to tak nehřálo ale aspoň ofukovalo okna, ale to taky moc nepomáhá. Zdá se mi ?e topí míň, ale furt je to v první čtvrt hodině docela nepříjemný vedro.
Zdá se mi ?e je něco ?patně s regulací teploty vzduchu který se vhání do kabiny, nevím jestli čidlo teploty v kabině, nebo jestli čidlo venkovního (nasávaného vzduchu) (jestli tam je?:-)). Nebo něco jiného ? Poradíte?
Dík !
Chtěl bych jet do servisu s nějakýma nápadama na co se mají mrknout
P.S. Xsara 98, 1,8i s klimou
P.P.S. Diagnostika klimo?ky nic nezjistila (akorát stála 700 ) a kdy? to měli v servisu tak to asi měli furt na max a tam to bohu?el topí furt:( Tak?e nezjistili nic. Chci zkusit jiný servis.