Vrzající plasty

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Vrzající plasty

Příspěvekod Milan D. » čtv 28. pro 2006, 19:25

Čau lidi, mám menší prosbičku, už jsem to řešil v loni a nevyřešil, jak se střídá zima ( parkuji venku ) pak teplo ( mám ho v autě rád ) tak mi vržou mřížky v topení okolo palubovky a pak celá palubovka hlavně před řidičem, jak jedu dále, vše se ztratí, přes léto je klid, neznáte nějaký přípravek na ošetření plastů, auto na to nejede, ale mě to fakt vadí, díky.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Hanes » pon 1. led 2007, 22:20

Nastříkej do spár mezi plasty silikonovej olej, to funguje. :D
Xsara break 1.9td
Hanes
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod darnel » úte 2. led 2007, 15:45

Doporučil bych ještě stříknout silikonem těsnění kolem dveří, pokud tam nateče voda a zmrzne, je občas problém. Taky parkuju venku. Tohle se mi osvědčilo na škodovce, Xsara je sice trošku jiná ale fyzikální zákony platí i pro ni :D
darnel
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Milan D. » úte 2. led 2007, 15:56

Dík za rady, ten silikonový olej na ty plasty zkusím, ale na gumy okolo dveří bych řekl je vynikající glycerinový olej , který seženete v lékárně za pár korun a houbičkou na nádobí se vetře do gumy co to jde, už jsem to používal na škodovce a v loni sárince a bylo to super, navíc jsem na škoduli prolil zámky dveří WD sprejem až to teklo čalouněním.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod darnel » úte 2. led 2007, 16:33

Dík, zase jsem o něco chytřejší :lol:
darnel
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod darnel » pát 5. led 2007, 20:30

Ještě jsem zkusil nastříkat silikonovým olejem ve spreji všechny gumové hadice, manžety, těsnění a takové věci. Podle výrobce tohoto oleje se tímto dají tyto věci ošetřit a navíc odpuzuje vodu, což hlavně v zimě není k zahození. Výhodou je, že se dá dostat i do míst kam bych normálně nedošáhl. Včera jsem se díval na spodek a nevypadá to špatně, uvidím po delší době. pokud se to osvědčí udělám to před každou zimou.Co se týká karoserie, Citroen je známý velice kvalitní antikorozní ochranou a zatím to vypadá že tomu tak je, takže uvidíme... Zajímá mne jak řešíte ochranu těchto částí vy.
darnel
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Milan D. » pát 5. led 2007, 21:27

Letos jsen nechal vystříkat spodek a dutiny, stalo to okolo 1500 Kč, je to nějaký gumo asfalt, nejdřive se musí vše ostříkat Wapkou a pak se to stříká, děla to můj automechanik, jsou to velké spreje, nevím jak se to jmenuje, ale používá to hodně a je to dobrý, známým to dělal, nikdo si nestěžoval, zjistím název, na Xsaře jsou potřeba udělat dutiny a je náchylná vzadu pod rezervou, je to dobrý dělat když je teplo nebo máš teplou garáž,aby to uschlo, hlavně hned nedávat rezervu, jinak se přilepí a v zimě ji už nevytáhneš, nechat schnout tak měsíc pod rezervou než ji tam vrátiš, jezdit mužeš hned jak to zavadne, max. to smrdí, název nastřiku zjistím.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod lobello » pát 5. led 2007, 22:30

tak ja mam 4rocnu xsaru a pozeral som dozadu pod auto a v okoli rezervy a hlavne drziaky rezervy zacali korodovat
vyfuk ani nehovorim
na jar to musim dat nejako dokopy
lobello
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.4 SX

Příspěvekod Martinez » pát 5. led 2007, 23:56

Ja mam hlavne ten hak drziaci rezervu tak zhrdzaveny ze ho nepovolim... jedine odrezat, ale ak daky napad :?: :idea:
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa Bratislava http://www.eoil.sk
Martinez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara

Příspěvekod lobello » sob 6. led 2007, 10:18

nastriekaj na to pripravok WD40 nechaj trocha posobit a ono to cele povoli. ak to budes mat rozmontovane osetri to nejakou vazelinou alebo sprejom
aspon ja som to tak riesil a fungovalo to
lobello
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Martinez » sob 6. led 2007, 13:47

vypilo to asi 1dcl WDcka a nic.. noo ta matica je dost dlha a tam do stredu sa nedostane. A ani neni ako potiahnut poriadne za to. som to robil s kamosom on vysel dole ako opica a ja som hore tahal... nepomohlo
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa Bratislava http://www.eoil.sk
Martinez
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara

Příspěvekod lobello » sob 6. led 2007, 13:50

tak ja uz vazne neviem skus aj nejaky iny prostriedok mozno aj agresivnejsi vazne to tam uz musi byt zapecene
lobello
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Návštěvník » sob 6. led 2007, 15:11

Martinez píše:vypilo to asi 1dcl WDcka a nic.. noo ta matica je dost dlha a tam do stredu sa nedostane. A ani neni ako potiahnut poriadne za to. som to robil s kamosom on vysel dole ako opica a ja som hore tahal... nepomohlo

Potom zbývá pilka na železo a koupit nebo udělat nový :cry:
Návštěvník

Příspěvekod lobello » sob 6. led 2007, 16:48

o obchode resp. niekde na internete si najdi prostriekod kt. je agresivny na hrdzu
popravde sa ti posnazim zistit nazov produktu je to mimoriadne ucinne
ujo to pouzival ked mal staru mb a bolo to ucinne
nemozes poslat gfoto ako to cele vyzera?
lobello
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Milan D. » sob 6. led 2007, 21:43

Čau ten název nástřiku nemá, ale je to bitumen s přísadou kaučuku, je hodně druhů, prodejci nebo automechanici poradí, pokud to budeš dělat sám, tak Tě lituji, je to špinavá práce a pokud si to necháš dělat, tak si to pohlídej, záleží jak to očistí, kámošovi to stříkli na bláto a vše se sloupalo, tak pozor a s tím šroubem, lej a lej WD a ono to povolí buď trpělivej.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Další

Zpět na Exterier & Interiér