Vystřelený airbag?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Vystřelený airbag?

Příspěvekod Ondra » sob 8. srp 2009, 18:04

Ahoj, co se týká ohledně AirBagu tak nejjednodušší je:
a) podívat se pod sedadlo a měl by tam být oranžový konektor na kabelu který pokračuje dál do sedadla a z drůhé strany jde pod kobeřeček...
b) otevřít přední dveře a nahoře sundat těsnící gumu a odtáhnout stropnici a musí být fyzicky airbag vidět - nesmí tam být odřezané kousky (pokud má xsara okenní AirBagy)
c) pokuď by vystřelili přední AirBagy tak by se odpalili i pyropásy... ty jdou jako první při tvrdém nárazu nad 15km/h - zkouška zpočívá v tom že se pás vytáhne na maximum ven a musí se i sám zpět navinnout samovolně bez potíží.

Jinak diagnostika zjistí hodně, například z ŘJ AirBagu nelze vymazat odpal jakéhokoli AirBagu nebo pyropatrony... to se dá jen u VW Group na některých typech ŘJ AirBagu. Tím že tam někdo nandá odpory ve velikosti 2,2 - 2,4 Ohmu sice zhasne kontrolku ale ŘJ AirBagu odpal nesmaže z paměti závad. Rozhodně bych nejezdil na diagnostiku do Citroen servisu chtěji za to 820Kč a nemusí zjistit vše. Já mám v práci BOSCH diagnostiku a SuperWaga pro PSA a celkem se dá zjistit dost.

To víš můsím udělat Kladenskému Učilišti reklamu.... :-D
Červená Dračice v 3dv. rok 12/2002 - motor 1.6 16V 80kW/110HP výbava Chrono VTR (Přidány Xenony H7 6000K - fakt luxus)/ 60% mám podsvícený interier modře, na zbytek nenbyl čas... už jen budíky a ovl. topení
Ondra
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Coupé 1.6i 16V 80kW/110HP / barva Lucifer / Chrono paket VTR / podsvícení interieru do modra

Příspěvekod Rope » ned 9. srp 2009, 12:05

Opravím Ondru o příspěvek výše, pokud ti vystřelí pyropetrony, tak se navíjení pásu nezmění, jen se posune zapínání pásu asi o deset centimetrů dolů do sedadla, to je na první pohled patrné. Ten typ kdy se zablokuje navíjení pásu není u xsary. Musím udělat reklamu Vítkovickému učilišti :D :D Škoda že v době kdy jsem se učil toho o airbagu moc nevěděl ani profesor (soudruh učitel). :wink:
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod SilverGhost » ned 9. srp 2009, 12:59

Za litr ti nechám řídící jednotku vymazat naprosto bez problémů, a je jedno, jestli je na airbagy boční nebo přední. Takže to taky není pravda.
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázek
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Příspěvekod urpin » ned 9. srp 2009, 13:58

V Citroenu dělají reaktivaci airbagů za 1200 a já mám kontakt na človíčka, co se mi dušoval, že to dělá do 700 Kč :wink:
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Příspěvekod Ondra » čtv 13. srp 2009, 15:28

Chlapci nemluvil jsem o Flash software v ŘJ AirBagu, mluvim jen o ceně jednoho zapojení diagnostiky v Citroenu což je na Kladně 820Kč. Jinak Flash je povolen jen 3x a některé ŘJ se nedají přehrát vůbec, záleží na výrobci třeba SIEMENS neumožnuje flash - tvrdí že je ŘJ nepoužitelná z duvodu možnosti odchylek... záleží na konstrukci.
Červená Dračice v 3dv. rok 12/2002 - motor 1.6 16V 80kW/110HP výbava Chrono VTR (Přidány Xenony H7 6000K - fakt luxus)/ 60% mám podsvícený interier modře, na zbytek nenbyl čas... už jen budíky a ovl. topení
Ondra
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Coupé 1.6i 16V 80kW/110HP / barva Lucifer / Chrono paket VTR / podsvícení interieru do modra

Příspěvekod dokturek » úte 6. říj 2009, 16:49

čau xsaraci dneska jsem byl vymazat jednu hlašku a při te přiležitosti jsem mu řek at se podiva na bagy ale nemohl se tam dostat tak mi tvrdil že je v hajzlu řidici jednotka .že prej se to da přeprogramovat.jinak kontrolky zhasinaji normalně a nejsem si vědom že by někdy zahaprovaly.takže otazka zni jestli se tomu da věřit že odešla jednotka bagu nebo se tam prostě jen nedostal a jak by se to mělo jinak projevyt? nechce se mi jet na diagnostiku do citroenu za 750 kč
xsara ll 1,6/16v čvrtek 23.8.2001 celkem slušna kara :)
Obrázek
dokturek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara ll 1,6/16v 8/2001 motor-TU5JP4

Příspěvekod Škopek » stř 7. říj 2009, 8:13

Zdravím
Před týdnem jsem byl v servisu Citroen pro klíč zapalování a když auto napojili na počítač tak našel dvě chyby,špatná anténa a autorádio hrálo perfektně,druhá chyba byla,že nesvítí couvačka a svítíla.Tak chyby smazal a říkal,že se to někdy stává.
Xsara 2.0 HDI 66 Kw hatchback do provozu 3 ledna 2003 u frantíků - XSARA - dobrá volba
Škopek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara 2.0 hdi hatchback 66Kw nafta 2002

Předchozí

Zpět na Exterier & Interiér