Samovolné odemykání

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Samovolné odemykání

Příspěvekod Prochy01 » ned 6. dub 2008, 21:39

Cus, chtěl bych se vás, zeptat, zda by jste mi někdo neporadil s neprijemnym problemem. Mam xsaru 3DV a poslední dobou se mi stava, ze kdyz vecer zamknu auto, tak rano je odemcene.

Nejdrive jsem myslel, ze mi ho odmyka soused dalkacem, ale pak jsem zjistil, ze chyba bude nekde jinde. Minuly tyden mi prestalo reagovat osvetleni v aute na otevrene ridicovo dvere. Tento vikend jsem vymenil kabelaz ve dverich a zamek v aute a ted se mi uz osvetleni rozsvecuje. Problém s odmykáním ale stejne zůstal. Zkousel jsem se zamknout za jizdy a vzdy po chvili se mi auto samo odemkne... problem, je, ľe to je nepravidelny a tudiz tezko vysledovatelny. Kdyz pojedu do servisu, tak to zrovna bude fungovat a budu za blbce. Chtel jsem se nejprve zeptat, jestli s tim nekdo nema nejakou zkusenost, nebo tip na opravu.

Jeste me napadlo, jestli to nemuze ovlivnit jiná poloha uchyceni na tahlu k cudlu, co se zamykaji dvere z vnitrku. Je tam totiz nekolik zarezu, takze pri zacvaknuti tahla do uchyceni si můzete vybrat.

Dalsi co me napada, ale myslim si ze to neni moc pravdepodobny je, ze by byl spatnej zamek. Menil jsem ho z auta ve kterem to normalne chodilo a na cas sem mel pokoj, nebo lepe receno stavalo se mi to tak 1x za mesic. Pak mi prestalo chodit osvetleni, tak jsem zkousel dalsi zamenu, ale presto se to porad odemyka...

Diky moc za rady a tipy :-)
Prochy01
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod urpin » ned 6. dub 2008, 21:49

měl jsem úplně stejný problém a pomohla mi aľ výměna spolujezdcova zámku :wink:
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Příspěvekod Prochy01 » pon 7. dub 2008, 17:55

diky za tip, zkusim to... abych pravdu rekl, tak jsem porad spekuloval s dverma ridice, protoze tam jsem mel problem s tim, ze auto nevedelo, ze jsou otevreny dvere... tak nejak selskym rozumem jsem si rikal, ze jsou nejcasteji pouzivane a ze tam muze byt neco opotrebovaneho... ted mi svetlo v aute sviti, ale zamykani je nespolehlivy.

jeste bych se chtel zeptat, zda jsi na to prisel zkusmo, nebo jestli te to zjistili v citroenu, popr. nejaky elektrikar? je prave naprd, ze nekdy je auto normalne zamceny....

a jeste jeden orientacni dotaz... co chtěji v citronu za ten zamek s centralem :-)
Prochy01
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod urpin » pon 7. dub 2008, 19:42

no .. kaľdopádně by to chtělo elektrikáře .. já to měl u kamaráda, co dělal dříve v citroenu a ten taky na to přiąel :wink:
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Příspěvekod Rope » pon 7. dub 2008, 19:49

U X1 je dvojí druh centrálu, takový jako má Urpín, reaguje tak ľe uzemněním zamkne a pokud tensamý drát odzemníą (jako dát dovzduchu) tak se odemkne, tvůj problém se bude těąko hledat, ale jako první bych dobře napruľil spoje v konektorech, myslím tím dveře a zámek sentrálu. Do řidičových dveří je to hnědý tenąí drát, jestli i u spolujezdce to nevím. Napruľit vystříkat a zase zkusit.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod Prochy01 » úte 8. dub 2008, 17:41

chlapi moc děkuji za rady, o vikendu to zkusim... je pravda, ze konektory ve dverich byly trosku zaoxidovany, ale rikal jsem si, ze to tim byt nemuze :-), ze se to i pres tu oxidaci dotyka... no vyzkousim a uvidim... kdyz nic nepomuze, tak doufam, ze mi na to alespon prijdou v citronu ...
Prochy01
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Marek » úte 8. dub 2008, 20:11

Přeruąený drát u dveří u spolujezdce jsem měl v létě, zajímavé je, ľe u řidiče byla jen popraskaná izolace a ľádný není přeruąený. Jako by častějąí pohyb dráty trénoval :lol: . Někdy jsem musel po zamčení znovu otevřít a zavřít, protoľe se dveře po uzamčení hned odemkly. Pak ale drľely. A taky nefungovalo stahování el. okna.
Nedá se auto odemknout taky přes kufr? Ptám se blbě, ale pouľívám DO. Pokud ano, mohl by být podobný problém s dráty i u kufrových dveří (tam se přeruąují velice často, doporučuji zkontrolovat a urovnat svazek, aby nebyl napnutý).
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod Prochy01 » čtv 10. dub 2008, 18:29

Moc vąem dekuji za radu.. vycistim konektory, projdu draty a uvidim... kazdopadne, kdyby byl nekde prokleplej kabel a ja na to neprisel, tak elektrikar to musi zmerit, ze jo :-))
Prochy01
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Prochy01 » úte 13. kvě 2008, 18:41

Zdravím,
tak jsem po dlouhé době naąel zase chvilku času, mrknout se na stránky a při té příleľitosti bych chtěl poděkovat V©EM co mi radili v souvislosti s mým problémem. Prostříkal jsem konektory ve dveřích a u zámků a uľ mě auto zůstává zamčené (alespoň zatím, nerad bych to zakřiknul)

takľe DÍKY V©EM ZA RADY
Prochy01
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér