Ručíčka tachometru je seklá pod zaráľkou

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Ručíčka tachometru je seklá pod zaráľkou

Příspěvekod mrshka » čtv 18. říj 2007, 17:34

Jestli vás zajímá moje zkuąenost, tak vzhledem k tomu, ľe mám od zakoupení autíka problém s autoelektrikou a baterka se mi vybíjí cca po 3 dnech, kdyľ auto stojí, tak i kdyľ baterka něpremávala, NIKDY se mi nestalo, ľe by se mi zasekla nějaká ručička kdekoli. to, ľe lítaj navrch a dolů jak zběsilé (při tom ąoku, kdyľ motor nenaąkočí), je myslím běľná věc - a myslím, ľe ne jen u xsar, ale zaselký nikdy nebyly, takľe jsem nemusela řeąit ľádné vytahování pojistek nebo drastické ąoky :lol:
teď jen doufám, ľe jsem to nezakřikla :? [/code][/list]
jjj, jede to :jup:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Re: Seklá ručička

Příspěvekod Killroy » sob 1. pro 2007, 15:00

Nick píše:Stalo se mi to kdyľ jsem měl slabou baterku několikrát, poprvé jsem na to jezdil aľ to při vysoké rychlosti přeskočilo samo - od té doby mi to ukazuje o cca 10km/h méně - nedoporučuji.
Na podruhé jsem uľ věděl co s tím - odpojit a připojit baterku při zapnutym klíčku - drastické ala zabírá - prostě zapneą klíček a odpojíą baterku chvliku počkáą a krátce baterku připojíą a jdeą se podívat jestli to pomohlo ( není ąpatné kdyľ jeden připojuje baterku a druhý hlídá rafičky), kdyľ ne tak znovu baterku krátce připojíą (a tak dokola) - nutno mít zapnuté zapalování.
Tento postup jsem na různých 3autech aplikoval jiľ několikrát a vľdy pomohl. Je to standardní problém Xsar. :D

Zdravím vąechny,
jsem na to jeątě hůř ? po přetočení ručičky tachometru za zaráľku jsem pouľil metodu přehození tenkým háčkem skrze otvor tlačítka nulování.
Povedlo se, ale je tu daląí problém: tachometr ukazuje ne míň, ale hodně málo ? ručka se začíná zvedat od nuly aľ při cca 50km/h a a při 120ti to ukazuje sotva ąedesát? Před tím to bylo v pohodě. Víte někdo co s tím?

Killroy
Bylo Citroën Xsara I. 1.4i 55kW, R.I.P.
Nyní Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara Picasso 1,6i 70kW, 2005

Re: Seklá ručička

Příspěvekod Killroy » sob 1. pro 2007, 15:01

Nick píše:Stalo se mi to kdyľ jsem měl slabou baterku několikrát, poprvé jsem na to jezdil aľ to při vysoké rychlosti přeskočilo samo - od té doby mi to ukazuje o cca 10km/h méně - nedoporučuji.
Na podruhé jsem uľ věděl co s tím - odpojit a připojit baterku při zapnutym klíčku - drastické ala zabírá - prostě zapneą klíček a odpojíą baterku chvliku počkáą a krátce baterku připojíą a jdeą se podívat jestli to pomohlo ( není ąpatné kdyľ jeden připojuje baterku a druhý hlídá rafičky), kdyľ ne tak znovu baterku krátce připojíą (a tak dokola) - nutno mít zapnuté zapalování.
Tento postup jsem na různých 3autech aplikoval jiľ několikrát a vľdy pomohl. Je to standardní problém Xsar. :D

Zdravím vąechny,
jsem na to jeątě hůř ? po přetočení ručičky tachometru za zaráľku jsem pouľil metodu přehození tenkým háčkem skrze otvor tlačítka nulování.
Povedlo se, ale je tu daląí problém: tachometr ukazuje ne míň, ale hodně málo ? ručka se začíná zvedat od nuly aľ při cca 50km/h a a při 120ti to ukazuje sotva ąedesát? Před tím to bylo v pohodě. Víte někdo co s tím?

Killroy
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Killroy » sob 1. pro 2007, 15:04

Zdravím vąechny,
jsem na to jeątě hůř - po přetočení ručičky tachometru za zaráľku jsem pouľil metodu přehození tenkým háčkem skrze otvor tlačítka nulování.
Povedlo se, ale je tu daląí problém: tachometr ukazuje ne míň, ale hodně málo - ručka se začíná zvedat od nuly aľ při cca 50km/h a a při 120ti to ukazuje sotva ąedesát. Před tím to bylo v pohodě. Víte někdo co s tím?

Killroy
Naposledy upravil Killroy dne sob 1. pro 2007, 19:27, celkově upraveno 1
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod dapata » sob 1. pro 2007, 17:39

Killroy píše:Zdravím vąechny,

Killroy

Rozhodil jsi si tou "metodou" kalibraci, vąak jsem tu někde na foru psal ľe tohle nedoporučuji atd.atd.. - vím po bitvě je kaľdý generál.
Těľko rící ,chtělo by to servis ovąem tam bych čekej, ľe to opravovat nebudou a rovnou ti řeknou vyměna celé přístrojovky. Teď bude kaľdá rada drahá,smůla.
Xsara 1,6 Break 65kW AT 1999
dapata
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Break 1,6 i , natural 95, 1999

Příspěvekod Hrnča » ned 2. pro 2007, 10:28

Co zkusit přetočit tu ručičku o kolo z5?
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Příspěvekod dapata » ned 2. pro 2007, 10:46

Hrnča píše:Co zkusit přetočit tu ručičku o kolo z5?

Přetáčet můľe jak chce,ale uľ to nebude mít nikdy správně ocejchovaný,ono ty naąe rychloměry taky není přesnost sama,vľdy je tam nějaké +/-.
Moľná pomoc, někde na vrakáči si vymontovat tu přístrojovku.
Xsara 1,6 Break 65kW AT 1999
dapata
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Break 1,6 i , natural 95, 1999

Příspěvekod Killroy » ned 2. pro 2007, 11:35

Děkuji za info, domníval jsem se ľe by to mělo jít zkalibrovat kdyľ je rozhozená kalibrace, ale vidím ľe jsem si zadělal na pěknej problém a zřejmě mne servis nemine. Stejně je s podivem ľe tak banální problém se slabou baterkou zapříčiní tyto následky. Nicméně můľete mi někdo poslat odkaz na postup při demontáľi přístrojovky - nemůľu to na fóru najít.

díky za snahu, Killroy
Naposledy upravil Killroy dne ned 2. pro 2007, 11:38, celkově upraveno 1
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Jindra » ned 2. pro 2007, 11:38

Jindra Xsara II Hdi Break 66kW EXCLUSIV 2000
Jindra
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Killroy » ned 2. pro 2007, 12:10

Jindra píše:http://xsara.cz//index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=1

Jasně, díky za snahu - zdá se ľe by to neměl být problém

Killroy
Killroy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Předchozí

Zpět na Exterier & Interiér