Kliky dveří

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Kliky dveří

Příspěvekod Šedivka » stř 5. zář 2007, 5:42

Mam problém s otvíráním auta. Prakticky na vąech dveřích, kromě zadních pravých, které se asi nejméně otvírají mi zlobí venkovní kliky , po otevření se více méně nevrací zpět, a při otvírání u řidiče jde klika nejdříve lehce a ke konci uľ musím vynaloľit větąí sílu (párkrát dokonce neąli otevřít vůbec). Neměl jste někdo stejný problém a jak na něj, jestli nějak promazat, ale tapecírunk ze dveří se mi sundavat nechce. A jeątě malý dotaz abych nezakládal nová téma, také vám tak plave řadící páka, kdyľ zařadím tak má páka vůli do stran, nedá se to nějak utáhnout. :?:
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Příspěvekod Houmr » úte 11. zář 2007, 11:46

Bez rozebrání dveří a pořádnýho namazání táhel to asi neopravíą...
K té řadičce asi tolik, ľe citroeny vesměs nemaj moc přesný řazení (v tomhle je proste VW lepąí), jediná moľnost je asi výměna plastovejch pouzder co drľej táhla (pokud je xsara má nikdy sem to nezkoumal)... :idea:
Xsara II Cupe 2.0HDi VTR r.v.01
Houmr
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Marek » úte 11. zář 2007, 21:24

Jestli to na X2 nezměnili, tak na X1 jsou otvory zakryté zátkami ve dveřích u zámků, je tam i nějaký popis, ľe to je pro mazání. Uľ si to přesně nepamatuji, stříkal jsem tam olej ve spreji vloni. Kdyľ bude třeba, vyfotím.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod RadimK » pát 14. zář 2007, 18:35

To foto bych uvital...

Edit: to myslis ty 2 gumove zatky vedle zamku? Ja mam totiz problem, kdyz se mi na slunci nahrejou dvere, tak nemuzu z venku otevrit LP dvere. Zevnitr problem neni a kdyz nesviti slunce, tak taky ne. A cely tapecirunk se mi sundavat nechce...
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod Marek » ned 16. zář 2007, 16:36

Ano, ty 2 černé ąpuntíky vlevo. Mně zase jde o poznání hůř otevírat v deąti - slunce neadí, vlhko ano. Klika je potom taková "gumová". Dělají to jen dveře u řidiče, inu jezdím často sám.
Přílohy
DSCN2044.JPG
DSCN2044.JPG (131.14 KiB) Zobrazeno 8607 krát
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod RadimK » ned 16. zář 2007, 18:42

A myslis si, ze to jsou mazaci mista? Jak budu mit cas, tak se na to mrknu a zkusim tam striknout, nejspis silikonovy olej, abych pripadne neposkodil gumova tesneni apod.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod dapata » pon 17. zář 2007, 6:54

Také kdyľ je vlko má ty kliky při otvírání jakoby gumové a bojím se ľe je vyklopím aľ na střechu :lol: No nevím nezdá se mi ľe by tohle byla mazací místa,spíąe se mi to jeví jako montáľní otvory,ale je to jen má doměnka.
Xsara 1,6 Break 65kW AT 1999
dapata
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Break 1,6 i , natural 95, 1999

Příspěvekod RadimK » pon 17. zář 2007, 16:29

Dneska jsem zase nemohl otevrit pri nahratych dverich od slunce... :x Mrknul jsem se pod ten spuntik a nevypada to, ze by tam mel byt skryty nejaky sroub, mozna, ze se opravdu jedna o mazaci misto.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » pon 17. zář 2007, 17:09

Dneska jsem měl jedny dveře rozdělané, toto nejsou mazací otvory, ale díry pro ąrobky, které zajią»ujé pojistku zámku. Pokud budeą těmi otvory stříkat, tak si tak jedině vystříkaą dutiny. :wink:
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod MP » pon 17. zář 2007, 17:13

Rope píše: Pokud budeą těmi otvory stříkat, tak si tak jedině vystříkaą dutiny. :wink:

.. a to se taky hodí , ne ? :wink:
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod RadimK » pon 17. zář 2007, 21:03

Aspon neco nez nic. :D

EDIT:
2 Rope: Jeste bych se chtel zeptat, zda je po rozdelani tapecirungu vse pristupne nebo jsou tam jeste nejake kryty, prip. prekazky.

A cim nejlepe promazat - silikonovy olej (vazelina), teflonovy olej, apod..?
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » úte 18. zář 2007, 18:17

je tam samozřejmě slída a pak bude lepąí kdyľ vyhodíą vnitřní kliku a takový kryt, který je nacvakly před zámkem, ale touvidíą kdyľ to rozebereą, pak si vyhoď zámek (ten na klíč) a tři ąrouby torx 30 a vytáhneą celý zámek a ten si na stole pěkně pročisti a promazej. Nic na tom není.
Na "staré" xsaře jsem měl podobný problém, občas mi prostě neąlo otevřít řidičové dveře, rozdělal jsem to a zjistil ľe plast, který tlačí z kliky na zámek to nedotlačí dokonce, nebyl to problém v klice, ale takový kovový bazmek na který to tlačí se jakoby vychodil v plast a vyjezdil si svoji ploąku, takľe chodil zeąikma. Vypiloval jsem to dorovna a kovová podloľka zaručila správnou funkci. :wink: Jsi s toho chytrý? Asi né? Rozdělej uvidíą.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod Šedivka » stř 19. zář 2007, 14:02

Díky vąem za odpovědi, rozdělám dveře a budu mazat a mazat. Aľ zjistím v čem byl zakopanej pes tak dám vědět.
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Příspěvekod RadimK » čtv 20. zář 2007, 16:56

Tak jsem se dnes na to vrhnul. Diky vasi pomoci a navodu na xsara.cz byla demontaz hodne usnadnena. Krom ulemene zapadky (cudliku) na plastove krytce v rohu u zrcatka se nic neposkodilo. Byl jsem akorat trochu zdesen - mechanismus zamku byl jako novy, nevypadalo nic vydrene nebo opotrebene i po sundani sedeho krytu zamku. Nakonec jsem prihnul tu plechovou pracku, na kterou tlaci samotna vnejsi klika, protoze ikdyz nesly zrovna dvere zvenci otevrit, tak po zatlaceni na onen plech zevnitr vozu se dvere v poho otevrely. Prozatim to "chodi" jak lusk (doufam, ze jsem to nezakrikl). Tolik me poznatky.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér