výměna volantu

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

výměna volantu

Příspěvekod irkas » stř 15. srp 2007, 23:06

ahoj mam dotaz, chtel bych si vymenit volant, mam klasicky volant a chtel bych tam dat ten multifunkcni co se daval do exlusive rady, co ma ovladani radi na volantu a tak... mate s tim nekdo zkusenost? zajimalo by me jestli je vymena v pohode jenn se zapoji elektrika nebo jsou potreba nejake specialni upravy, nebo to nejde vubec ? diky
Provázej tě síla Luku.
www.s60.cz vse o symbianu
irkas
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod SilverGhost » čtv 16. srp 2007, 15:53

Já nemám exclusiv, ale ovládání na volantu ano, takľe jsem ho tam dávat nemusel a nevím, jak to je.
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázek
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Příspěvekod marek2534 » čtv 16. srp 2007, 21:45

No tos mu teda fakt poradil
marek2534
Návštěvník
Návštěvník

Volant

Příspěvekod celam » pát 17. srp 2007, 6:57

Nebude to asi tak jednoduché, volant s tlačítky má krouľkový sběrač (aby se povely z tlačítek přenesly na neotáčející se část. Navíc je ve volantu air-bag, takľe s celou výměnou bych byl opatrný. Navíc nemusí vąe pasovat i kdyľ teoreticky nevidím důvod proč by se měly dělat dvě provedení hřídele volantu.

Nepůjde to udělat jako u starých aut, ľe se pouze povolí matice sundá volant, nasadí nový a matice zase utáhne.

Měl by jsi asi navątívit nějaký vrakáč a tam vąe důkladně prohlédnout a třeba i nafotit, doma sundat plastové kryty zase nafotit a porovnat fotky.

Před demontáľí asi bude dobré odpojit baterku, aby jsi náhodou neodpálil air-bagy. Přitom je dobré znát kód rádia, protoľe ho jinak po odpojení a připojení rádia jen tak nerozjedeą.

Sám mám volant s tlačítky, ale představuji si jen na co asi narazíą. Záleľí také jaké máą rádio, protoľe rádio musí být v provedení pro komunikaci s volantem. Navíc pokud není rádio originál, musí se větąinou koupit jeątě adaptér asi za 1800 Kč, ale ten navíc neexistuje pro vąechna rádia...

Asi jsem Tě moc nepotěąil....

Radek
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod balu » pát 17. srp 2007, 10:34

Prosím, dej vědět, jak jsi s tou výměnou dopadl. Taky mi to čeká. Sice nemám volant s tlačítky, ani nějak po něm neprahnu, ale ten stávající se začíná uľ dost loupat, tak bych si tam dal rád nějaký novějąí. Největąí hrůzu mam z pytle, abych ho nevystřelil nebo nějak ąpatně nezapojil a nevystřelil mi za jízdy.
Modrá Xsara I. TD :-) . . . sice starší, ale jede super a má menší spotřebu než já :-kocovina:-
balu
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod irkas » pát 17. srp 2007, 16:49

to celam: dekuji, ceho se nejvic bojim ze francouz zase vymyslel za pro kazdy volant bude jina hridel, coz je u nich normalni ze na jednu vec jsou dva ruzne zpusoby, jinak radio mam Blaupunkt a to mam ozkousene ze s adapterem funguje, vypojeni baterky je samozrejmost jakmile delam neco s elektrikou radsi ji odpojim :) jinak na tom vrakai je to dobry napad, tam to budou mit sundane takze nebudu muset hybat s volantem, pokusim se to nejak udelat, puvodne jsem zamyslel dat dreveny sportovni volant, ale nakonec prevazila bezpecnost a pohodli, pred krasou
Provázej tě síla Luku.
www.s60.cz vse o symbianu
irkas
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod MP » pát 17. srp 2007, 20:27

balu píše:Prosím, dej vědět, jak jsi s tou výměnou dopadl. Taky mi to čeká. Sice nemám volant s tlačítky, ani nějak po něm neprahnu, ale ten stávající se začíná uľ dost loupat, tak bych si tam dal rád nějaký novějąí. Největąí hrůzu mam z pytle, abych ho nevystřelil nebo nějak ąpatně nezapojil a nevystřelil mi za jízdy.

Z airbagů neměj strach .... normálně vypni zapalování , a vyndej klíč , aby tě třeba nenapadlo s ním otočit .... odděláą to v pohodě , je tam , jestli si dobře pamatuju takovej malej konektor , rozpojíą , sundáą volant , zapojíą konektor .... práce na 10-15 minut .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod darnel » pon 27. srp 2007, 13:06

S tím klíčkem se mi to nezdá, podle mého mechanika je dobré při výměně volantu s pytlem odpojit baterku a počkat aspoň 20minut neľ to vąechno spadne a pak začít něco dělat. Aby ses nedočkal něčeho nepříjemného kdyľ necháą nerozpojenou baterku :x
darnel
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Volant

Příspěvekod Nick » pon 27. srp 2007, 13:25

Já jsem volant sundaval před čtrnácti dny, odpojil jsem baterku a je tam skutečně TORX 50. Je třeba dát pozor na natočení volantu vůči kolům. Kryt s airbagem se sundavá ze zadní strany volantu od přístrojvky - je nutno volant natočit o 90° ramenem vzhůru.
XSARA 2.0 HDI BREAK
XSARA 2.0 VTS
Nick
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod MP » pon 27. srp 2007, 21:00

Jak jsem psal ... dělal jsem to víckrát , a ani jednou jsem baterku neodpojoval ....
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Zpět na Exterier & Interiér