Nesvítí mi světlo v kufru

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Nesvítí mi světlo v kufru

Příspěvekod Martas » pát 23. úno 2007, 7:59

Mám problém přestala mi svítit světluska v kufru.?árovka je ok.Kde je schovanej spínač na rozsvětcení,kdy? se otevře víko kufru?Předem díky :mudr:
xsara 1,8 16V VTS
Martas
Profesionál
Profesionál

světlo v kufru

Příspěvekod celam » pát 23. úno 2007, 8:40

Jsou dvě provedení: 1. je to takový malý váleček pod prycím plastem vedle skla na pravé straně. Ve válečku je kulička, která zabezpečuje spínání. Dost těžko se ten váleček hledá - škoda, že jsem neměl při rozdělávání foťák. Ve snaze nepoužít rtuťový spínač tam kluci francouský dali tuto věc, která čas od času selže. Mnohdy to stačí rozdělat vyčistit a funguje to dál.

2. Druhé řešení je mikrospínač, který se zasune do mechnismu zámku pátých dveří. Na ten jsem to předělal, ale také mi to nefunguje ideálně, protože můj zámek má oproti Xsaře 2 asi nějakou pružinku navíc a to už nad tím nehodlám bádat- svítí mi to tak 10 vteřin, pak to zhasne. Když stisknu tlačítko zámku mám dalších 10 vteřin a tak až do zblbnutí nebo vyložení. Musel bych si položit vedle sebe zámek z Xsary I a Xsary II a porovnat, kde je rozdíl.

Ještě by jsi mohl mít botu v přerušeném kabelu do dveří, ale to by asi byla dost náhoda, že by nešlo jen to světlo, většinou nejde i stěrač.

Někdo to možná bude schopen doplnit o obrázek, nebo to na fóru už i někde bylo.

8)

Pokud máš Xsaru I bude Tvůj případ asi 1.
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod MP » pát 23. úno 2007, 8:50

Je to pod tím čalouněním pátejch dveří . Teď už přesně nevím na kterým místě , tuším že někde v místech jako by za SPZ /RZ/ . Ale to poznáš , je to takovej bílej /spíš už zažloutlej/ váleček , cca 3-4 cm dlouhej , průměr né víc než 1 cm . Jak se psalo výš jsou v tom kuličky a je to dost nespolehlivý . Prvně jsem mu chtěl domluvit , ale nakonec jsem to ustřihl , spojil v místě spínače na pevno , a přerušil v kufru u světýlka , kam jsem nainstaloval malej kolíbkovej vypínač ( v elektrosoučástkách za cca 15 Kč ) . Stačilo vyříznout v tom koberečku díru a zasunout ho do něj - drží dobře , kobereček je dost pevnej a na ten vypínač nemačkáš žádnou velkou silou . Rozsvítím si když potřebuju .
Přílohy
Změnit velikost z Změnit velikost z 2006 016.jpg
Změnit velikost z Změnit velikost z 2006 016.jpg (13.62 KiB) Zobrazeno 6414 krát
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod Martas » pát 23. úno 2007, 15:55

chlapáci moc děkuju o víkendu se na to kouknu :D
xsara 1,8 16V VTS
Martas
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Xsařič » sob 3. bře 2007, 14:01

Mě se rozsvítí, až když se do kufru nahnu!! :P
Asi tam mám nějaký čidlo, nebo co. Ne, je to nejspíš tím, že spínač reaguje ne zrovna pružně, takže otevřu kufr a občas chvíli trvá, než se rozsvítí. Proto mi blikne právě ve chvíli, kdy se do kufru nahnu. Ale působí to náramně sofistikovaně.....
Xsařič
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér