Dobrý den, v úvodu prosím přijměte pozdrav od nového člena fóra.
Rád bych vás požádal o radu, která se týká otcova vozidla -
Xsary coupé 1.4 (I generace - na zadní nápravě jsou bubny), vyrobeno: listopad 1998
Popis problému
centrální zamykání funguje bez problémů na řidičových, spolujezdcových i třetích dveřích, při otočení klíče na jednu nebo druhou stranu se vůz zamyká nebo odemyká tak jak má. Nicméně vůz je vybaven DO centrálu a ten přestal asi před měsícem fungovat. S největší pravděpodobností se jedná o originální DO a centrál. Ovladač je celý černý, s prolisem znaku Citroënu, ovladač je ve tvaru sešlápnutého vajíčka, na užší straně je v kolébce vysouvací klíč a dva mikrospínače ovládání, překryté gumou (mohu vyfotit). V ovladači je funkční baterie. Ovladač byl rozebrán a alespoň odzkoušena funkčnost mikrospínačů, stejně jako odběr z baterie s kladným výsledkem.
Jsem zde nováček, podobný problém jsem tu bohužel nenašel, proto mám na zdejší odborníky dotaz, zda není například nutné po výměně baterie ovladač s příjmačem nějakým způsobem spárovat (vůz ovšem není vybaven alarmem), nebo zda se nejedná o nějaký notoricky známý problém s jednoduchým řešením. Díky cenám autorizovaného dealera a ND se jeví jako nejekonomičtější řešení montáž jiné ovl. jednotky a ovladače, což mi ale připadá škoda, když je ovladač mile integrován s klíčem do jedné krabičky.
Děkuji za případné reakce a zdravím Vás, Ruda