od Jendadasov » ned 22. úno 2009, 23:17
Zdravím!
Jako čerstvý majitel sáry jsem řešil stejný problém s oknem řidiče, okno šlo stáhnout z 1/3 a pak se zastavilo a nešlo ani nahoru ani dolů. s pomocí a mačkáním tlačítka se asi po půl cm kouscích zadařilo zavřít. Když jsem se pustil do rozebírání... jednou v noci ( asi ve 3) tak jsem si celkem dal, všechny plastové čudlíky co drží tapecírung se ulámaly. igelit jsem odřezal tak abych ho neponičil a moc mě nepotěšilo to že mechanizmus je připevněn nýty. Ty jsem odvrtal, motorek s vodícími lištami jsem vyndal ze dveří. Všechno se zdálo být v pořádku,ale po bližším ohledání jsem zjistil že jedno z lanek je roztřepené a jak se odmotalo tak se zasukovalo do kladky motorku. Celé to bylo plné kovových pilin a kousků plastu. Vzhledem k vidině nového mechanizmu za 5000 jsem si řekl, že to zkusím, všechny poničené drátky z lankdy jsem vyštípal(byly jenom dva) celé jsem to vyčistil a dal se do zpětné montáže lanek do motorku, to bylo poměrně náročné,ale dalo se to zvládnout. Když jsem to složil, vše bez problému fungovalo. Stahování jsem opravil za cca 2 hodiny. Myslím si že by to nějakou dobu mohlo vydržet a pokud se to bude opakovat, tak zkusím vyměnit lanko, myslím že nikdy to není tak kritické aby se s tím nedalo něco udělat. Samozřejmě mít víc peněz ani bych nepřemýšlel o tom mechanizmus opravovat doma ,ale když je k tomu ještě ta krize
Xsara II r.v.2003, 1.6 16V Stříbrný kombi, skoro 300 tisíc km, 4x airbag, palubní PC,4x elektrická okna, dálkový centrál,Pioneer autorádio s funkčním origo ovládáním pod volantem, 8x repro + SUB