Dobrý den, mám problém se stahovačkou u Picassa r.v.2001. Před měsícem ještě okno stahovalo (popocházelo nahorů a dolů) jako by nebylo restartované. Po restartu (sklo dolů a dlouze nahoru) fungovalo jak mělo. Pak z ničeho nic už nestahovalo ani dolů, ani nahoru. Bylo patrné při slačení mikrospínače takové jemné cvakání pod palubovkou - možná ve dveřích... a teď to došlo tak daleko, že ani ten zvuk "relátka" už nedělá a stahovačka je KO totálně.
Když jsem rozebral průchodku, tak tam byla nařízlá izolace dvou kabelů - zelenožlutý a šedý, ostatní vypadaly neporušeně. Piny na konektoru byly zaoxidované - v místě zelenožlutého a modrého a bylo na nich měřitelných 12V.
Nicméně nevyznám se, které kable mají jakou funkci a kterým kablem prochází sepnutí z mikrospínače vedle řadící páky od stahovačky. Někde jsem četl, že to jde přes BSI.
Dále jsem chtěl zjistit, jestli jde elektřina do motoru stahovačky, ale nemůžu se k tomu konektoru, co je pod motorem nějak dostat. Konektor má svůj zámek a nevím jak jej povolit. Nemá někdo z vás fotku toho motorku, případně s kabelem? Případně jaké hodnoty se má naměřit na jednotlivých kabelech? Ještě poslední dotaz - jak sundat motorek stahovačky? Okno je vytažené nahoru a mám lufta z toho odšroubovat všechny šrouby a mechanismus vytáhnout i se sklem, abych něco nepoškodil...
Díky předem moc za odpověď.
PájaMyki