Dobrý deň všetkým, v prvom rade musím napísať, že som si vedomí toho, že to tu už bolo napísané -asi som mal smolu pri hľadaní tak ma prosím neukameňujte
Teraz vážne: od havárie sa z času na čas niečo objavuje v elektrike:
trvalá porucha- externá teplota- vonku sneh a mráz zuby drkocú ale na displeji 25st.Celzia v pluse..... otázne je,či táto teplota ovlivňuje aj niektoré systémy, alebo je motor riadený iba čidlom na chladení
Stierače: niekedy sa stane,že jednoducho nejdú- niekedy vyčistím dobeh, inokedy strieknem konektory, niekedy nestihnem ani zhodiť ramená
Vymlátená nová baterka: baterka asi po 5 dňoch nenatočí motor, inokedy nieje žiadny problém ani po 2 týždňoch, nasimuloval som zamknutie a meral odbery: 30sek- viac ako 2,5 A- zamknutie /rozsah mer. prístroja max ac-dc 2,5A/, asi 10min- 1,5A potom pokles na 15mA a trvalo drží, inokedy nastane pokles len na 1,5A a trvalo drží a vtedy je problém
Žhavenie: niekedy žhaví aj v lete, inokedy 10 v mínuse a nič- /možno to exter. čidlo/ žhaviče sú v poriadku, ale nenašiel som ani relé, ani poistku jednoducho som sa stratil
Väčšinu opráv si robím sám, ale bez schémy a rozmiestnenia poistiek to býva náročné, preto prosím o pomoc ak niekto nájde schému, rozmiestnenie poistiek, či neaké rady a skúsenosti k spomenutým problémom pomohlo by mi to.
VŠETKÝM ĎAKUJEM ZA POMOC
Ja na to raz prídem, ale dovtedy sa pýtam....