Zdravím,
jelikož ni (asi) začala taky blbnout BSI, oživím téma.
Za prvý bych prosil umístit sem kontakt nebo název firmy těch maníků z Kladna. Dost lidí o nich tady básní, ale nikdo nenapíše jak se jmenujou a odkud jsou.
Za druhý mám dotaz: kdybych chtěl vyměnit BSI za jinou z vrakáče, pomůže něčemu, když k tomu koupím i ECU motoru? Obě jednotky jezdily spolu v jiný Xsaře 1.6 16V 2002 jako je ta moje a maj stejný kódy jako mám v autě já. Nebo je to k prdu a lepší bude koupit jen BSI a nechat do ní přehrát soft z tý mojí krabice?
Za třetí (na což jsem se měl asi zeptat nejdřív) si nejsem jistej, jestli jde v mým případě vůbec o problém s BSI. Před rokem jsem vyndal z auta baterku, páč zdechla. Vzal jsem ji domů přes noc nabít, abych ráno dojel pro novou. A když ujsem ji dal do auta, nepodařilo se mi spárovat dálku s autem. Dobře, může to bejt knoflíkovka v dálce. Dal jsem tam tedy novou, proměřenou a furt nic. Pak jsem tam dal novou autobaterii a naštudoval jsem všechny možný postupy spárování dálky s autem. Ale už se mi to prostě spárovat nepodařilo. Tak jsem zamykal klíčem a na kufr jsem si udělal na palubku tlačítko na odskok, abych se tam vůbec dostal. A auto v pohodě zamykalo klíčem. Po pár měsících ale začal blbnout zámek ve dveřích spolujezdce. Auto za jízdy začalo řvát, že jsou sveře odemčený, i když nebyly. A při opuštění auta a zamykání klíčem centrál udělal cvak-cvak (zamkl a hned odemkl). OK, asi dráty v průchodkách, řekl jsem si. Tak jsem prolezl průchodky u obou dveří, opravil co bylo polámaný. Chvíli (měsíc?) byl klid, auto klíčem zamykalo a zůstalo zamčený. Ale po tom měsíci to začalo nanovo - nešlo zamknout, řvalo za jízdy a bylo jedno, jestli auto zamykám zámkem u řidiče nebo u spolujezdce. Zamklo se to a a hned odemklo. No k nasrání. Zamykal jsem třeba na 5-10x, jak u nákupáku, tak potom u baráku.
Taxem se nasral, naštudoval schémata a našel napájecí drát, co vede do BSI a pouští přes ni proud do motorků centrálu. A přešmikl jsem ho. A mám klid. Sice musím všechny dveře zamykat zvlášť jak u starýho Embéčka, ale aspoň zůstanou zamčený.
Minulej tejden jsem se motal u Chrudimi, tak jsem zajel do Louky na Pažoutí/Citroenní vrakáč a koupil jsem oba přední zámky. Když jsem je pak nainstaloval do dveří, ten u spolujezdce chvíli auto zamykal a zůstalo zamčený. Ten u řidiče ale auto nezamkne, hned se zas odemkne. A když už jsem měl ty dveře rozdělaný, všiml jsem si, že když zahejbu takovým tím čudlem, co je na zamykání zevnitř, v BSI se ozve zacvakání, jak od nějakýho relátka. Nezamkne se to, jen to lehce zacvaká v BSI. To je jeden z důvodů, proč si myslím, že mi zlobí BSI. (Tu jsem měl venku, abych si vyfotil čísla, a je zjevně neporušená, žádná oxidace, žádný poškození, nikdo se v ní nevrtal.)
A druhej důvod proč si myslím, že za to může BSI - před časem se mi ještě začala rozsvěcet kontrolka airbagu. Jak při startu, tak za jízdy. Tak jsem (podle rad z různýcf fór) prolezl dráty pod předníma sedačkama a prostříkal konektory Konkorem. A byl měsíc klid. A pak znova (Airbag Fault píšou na displeji). Taky jsem vysledoval, že když dám auto na nabíječku, airbag se třeba měsíc nerozsvítí. Z toho jsem usoudil, že je
možná něco v autě citlivý na napětí a
možná (?) bude někde nějakej studeňák. Je to sice auto z roku 2002, takže by nemělo bejt tak moc citlivý, ale co já vim ...
No prostě už mě to sere. Do servisu s tím nepojedu, za auto jsem dal před 5 lety dvacítku, tak se to nevyplatí. Jezdí pěkně, moc nežere, je pohodlný, emise plní s přehledem, není shnilý. Akorát občas potřebuje vyměnit něco z mechaniky podvozku. To zvládnu sám, místo i čas na to mám a na moje ježdění mi tahle kára stačí (do 10t za rok). Ale kua proč nezůstane zamčená pomocí centrálu?
Jo a ještě jedna věc na závěr: dneska jsem si zas něco hledal k tématu a narazil jsem na tzv. reset BSI. Postup je docela dlouhej, ale napadlo mě, jestli by mi to nepomohlo? A hned mě taky napadlo, jestli bych auto nedojebal ještě víc? Můžu něco posrat resetem BSI třeba podle tohodle návodu?
https://1url.cz/E1QvpTak kdyby náhodou někoho napadlo odpovědět mi na ty otázky na začátku a na konci mýho románu, děkuju pěkně předem.
Franta