Ufoni-xsara nejede-pomoc

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Ufoni-xsara nejede-pomoc

Příspěvekod Ivobimbo » pon 20. črc 2020, 21:38

Zdravím, mám problém potřeboval bych poradit který čip v BSI je ten paměťový. Děkuji

-- přidáno pon 20. črc 2020, 22:49 --

Jedná se o Xsara Picasso 2.0hdi
Ivobimbo
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: C8, 2.2hdi, 94kw

Příspěvekod franta123 » úte 25. čer 2024, 18:47

Zdravím,
jelikož ni (asi) začala taky blbnout BSI, oživím téma.
Za prvý bych prosil umístit sem kontakt nebo název firmy těch maníků z Kladna. Dost lidí o nich tady básní, ale nikdo nenapíše jak se jmenujou a odkud jsou.
Za druhý mám dotaz: kdybych chtěl vyměnit BSI za jinou z vrakáče, pomůže něčemu, když k tomu koupím i ECU motoru? Obě jednotky jezdily spolu v jiný Xsaře 1.6 16V 2002 jako je ta moje a maj stejný kódy jako mám v autě já. Nebo je to k prdu a lepší bude koupit jen BSI a nechat do ní přehrát soft z tý mojí krabice?
Za třetí (na což jsem se měl asi zeptat nejdřív) si nejsem jistej, jestli jde v mým případě vůbec o problém s BSI. Před rokem jsem vyndal z auta baterku, páč zdechla. Vzal jsem ji domů přes noc nabít, abych ráno dojel pro novou. A když ujsem ji dal do auta, nepodařilo se mi spárovat dálku s autem. Dobře, může to bejt knoflíkovka v dálce. Dal jsem tam tedy novou, proměřenou a furt nic. Pak jsem tam dal novou autobaterii a naštudoval jsem všechny možný postupy spárování dálky s autem. Ale už se mi to prostě spárovat nepodařilo. Tak jsem zamykal klíčem a na kufr jsem si udělal na palubku tlačítko na odskok, abych se tam vůbec dostal. A auto v pohodě zamykalo klíčem. Po pár měsících ale začal blbnout zámek ve dveřích spolujezdce. Auto za jízdy začalo řvát, že jsou sveře odemčený, i když nebyly. A při opuštění auta a zamykání klíčem centrál udělal cvak-cvak (zamkl a hned odemkl). OK, asi dráty v průchodkách, řekl jsem si. Tak jsem prolezl průchodky u obou dveří, opravil co bylo polámaný. Chvíli (měsíc?) byl klid, auto klíčem zamykalo a zůstalo zamčený. Ale po tom měsíci to začalo nanovo - nešlo zamknout, řvalo za jízdy a bylo jedno, jestli auto zamykám zámkem u řidiče nebo u spolujezdce. Zamklo se to a a hned odemklo. No k nasrání. Zamykal jsem třeba na 5-10x, jak u nákupáku, tak potom u baráku.
Taxem se nasral, naštudoval schémata a našel napájecí drát, co vede do BSI a pouští přes ni proud do motorků centrálu. A přešmikl jsem ho. A mám klid. Sice musím všechny dveře zamykat zvlášť jak u starýho Embéčka, ale aspoň zůstanou zamčený.
Minulej tejden jsem se motal u Chrudimi, tak jsem zajel do Louky na Pažoutí/Citroenní vrakáč a koupil jsem oba přední zámky. Když jsem je pak nainstaloval do dveří, ten u spolujezdce chvíli auto zamykal a zůstalo zamčený. Ten u řidiče ale auto nezamkne, hned se zas odemkne. A když už jsem měl ty dveře rozdělaný, všiml jsem si, že když zahejbu takovým tím čudlem, co je na zamykání zevnitř, v BSI se ozve zacvakání, jak od nějakýho relátka. Nezamkne se to, jen to lehce zacvaká v BSI. To je jeden z důvodů, proč si myslím, že mi zlobí BSI. (Tu jsem měl venku, abych si vyfotil čísla, a je zjevně neporušená, žádná oxidace, žádný poškození, nikdo se v ní nevrtal.)
A druhej důvod proč si myslím, že za to může BSI - před časem se mi ještě začala rozsvěcet kontrolka airbagu. Jak při startu, tak za jízdy. Tak jsem (podle rad z různýcf fór) prolezl dráty pod předníma sedačkama a prostříkal konektory Konkorem. A byl měsíc klid. A pak znova (Airbag Fault píšou na displeji). Taky jsem vysledoval, že když dám auto na nabíječku, airbag se třeba měsíc nerozsvítí. Z toho jsem usoudil, že je možná něco v autě citlivý na napětí a možná (?) bude někde nějakej studeňák. Je to sice auto z roku 2002, takže by nemělo bejt tak moc citlivý, ale co já vim ...
No prostě už mě to sere. Do servisu s tím nepojedu, za auto jsem dal před 5 lety dvacítku, tak se to nevyplatí. Jezdí pěkně, moc nežere, je pohodlný, emise plní s přehledem, není shnilý. Akorát občas potřebuje vyměnit něco z mechaniky podvozku. To zvládnu sám, místo i čas na to mám a na moje ježdění mi tahle kára stačí (do 10t za rok). Ale kua proč nezůstane zamčená pomocí centrálu?
Jo a ještě jedna věc na závěr: dneska jsem si zas něco hledal k tématu a narazil jsem na tzv. reset BSI. Postup je docela dlouhej, ale napadlo mě, jestli by mi to nepomohlo? A hned mě taky napadlo, jestli bych auto nedojebal ještě víc? Můžu něco posrat resetem BSI třeba podle tohodle návodu? https://1url.cz/E1Qvp
Tak kdyby náhodou někoho napadlo odpovědět mi na ty otázky na začátku a na konci mýho románu, děkuju pěkně předem.
Franta
franta123
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 1.6 16V 2002

Příspěvekod franta123 » pon 15. črc 2024, 7:05

Přidám ještě výsledek: provedl jsem reset BSI podle návodu z toho odkazu a nic se nezměnilo. Centrál při zamykání klíčem u řidiče blbne furt, ale překvapivě při zamykání dveří u spolujezdce zůstane zamčený. A dálka se nespárovala (ani po výměně knoflíkový baterky v ní).
Takže budu hledat dál, projdu a propípám znova dráty od konektoru zámku ve dveřních až po BSI a třeba na něco narazím. Třeba bude někde nějaká drobná prasklina nebo oxidace. Až bude čas nebude vedro jak kráva.
franta123
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 1.6 16V 2002

Příspěvekod pkadecka » pon 5. srp 2024, 14:21

Ty máš dotazů celou hromadu.

Když jsi koupil ty dva nové zámky, tak jsi ten přestřižený drát zase spojil?

Řešil jsem kdysi na jiném autě (ford focus 2002), že nešlo zamknout centrálem, ihned se zase odemykalo. Bylo to vadným relátkem uvnitř jednotky.
pkadecka
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 1.4 (benzín) 2004

Předchozí

Zpět na Elektrika