od lubotu » ned 8. led 2017, 14:14
Ahojte pani,
mam tento isty problem s uzamikanim mojej Xsary 2004 . Uz som to dal raz aj opravovat, vtedy bol problem na vodicovej strane priechodka medzi dverami a karoseriou ako pisete, tak tam to je uz preletovane. Niekto tu popisoval, ze mam skusit zamknut manualne klucom z vonku a zistim tak, ktore su to dvere a konkretne zalomenie tych kablov. Podla popisu mi to vychadzalo na spolujazdcove dvere, ale ako som zlozil priechodku, tak kable su tam ok, piny konektora som trosku precistil ale nic to nepomohlo. (Pan popisoval ten postup s tym klucom, ze ak sa snazite zamknut dvere klucom z von, a pri zamkynani reaguju vsetky zamkny, tak tie dvere su OK, ale ak na zamknutie klucom reaguju iba dvere ktore prave zamkynam, tak je to kablom.... ja mam ale tie kable v prechodke dobre).
Prisiel som na sposob ako to ide zamknut a teraz by som chcel poradit, co si myslite, ze by to mohlo byt. Popisem vam v bodoch postup ako sa mi to da zamknut.
predpokladam, ze chyba je v spolujazdcovych dverach.
1. dialkovym skusam zamknut a po 5tich neuspesnych pokusoch cvaknutiach zamkov sa spusti nieco ako "economy mode" a asi 30 sekund mi zamkynanie dialkoveho nefunguje.
2. Kedze mam pravdepodobne pokazene dvere spolujazdcove, vojdem cez soferove dvere a POCAS "economy mode", KED NEFUNGUJE DIALKOVE, manualne zamknem spolujazdcove dvere z vnutra cez ten vnutorny zamok.
3. Po tych cca 30 sekundach vsetky zamkny tak cuknu, ako by sa zasa deaktivoval "economy mode" a auto opat reaguje za dialkove.
4. Zamok zostava z vnutra ako keby v polohe zamknutej, vyjdem z auta a skusim zamknut auto dialkovym. Teraz sa vsetky zamkny pokusia auto zamknut ale znova sa vsetko otvori !( vyzera to tak ze aj zamok spolujazdcovych dveri )! . TERAZ znova dialkovym skusim zamknut druhy krat a uz sa auto zamkne.
Funguje mi to takto, skusal som aj ine kombinacie, napriklad zamok takto manualne zamkynat na zadnych dverach, alebo soferovych dverach, ale ide to iba na tych spoluajdcovych.
TAK A TERAZ KTO MI VIE POVEDAT, CO DO PEKLA TO JE !